George Lazăr, președintele PNL Neamț, a făcut ieri o declarație cu potențial ridicat de a băga zâzanie în PSD, cel puțin la nivelul organizației Târgu Neamț. Deși actualul viceprimar al orașului a fost indicat de Daniel Harpa, drept candidat la primărie din partea PSD (Harpa a anunțat că nu mai vrea un nou mandat de primar și că va candida la șefia CJ Neamț), de fapt, candidatul PSD va fi altul.

Este vorba despre Maria Vrânceanu (foto-jos), fostă PDL, fostă PNL, în prezent consilier local independent la Tg. Neamț, dar asimilată PSD cu ani în urmă. Foarte recent, ea a primit și o funcție la DRUPO, firmă a CJ Neamț, unde PSD deține conducerea și majoritatea. ”Această doamnă Vrânceanu Maria a fost mai demult la PDL, după aia la PNL, după care… În 2020 a candidat independentă la consiliul local și primărie, mare atenție, pe susținere PSD. Independentă, dar cu niște voturi pe model Elena Băsescu, știți la ce mă refer. Este persoana care face jocurile lui Daniel Harpa la primăria Târgu Neamț. Este angrenată puternic în zona relațională a PSD-ului la Târgu Neamț (…) Este omul pe care Daniel Harpa vrea să-l nominalizeze la funcția de primar al orașului Târgu Neamț la alegerile de anul acesta. L-a anunțat (n.red. referire la candidatura actualului viceprimar), dar lucrurile sunt în dinamică. Acum ceva timp, ea era propozabilă pentru această funcție. Eu nu știu dacă se va materializa sau nu, dar discuții pe acest nume, Vrânceanu Maria pentru funcția de primar, au existat și au existat recent, adică după sărbătorile de iarnă”, a declarat George Lazăr în emisiunea Vestea Tic Tac, realizată de Daniel Vinca- vestea.net

Daniel Harpa nu a vrut să dezvolte prea mult subiectul, reacția lui fiind de negare a acestui scenariu plus o recomandare pentru Lazăr: ”Candidatul va fi Vasile Apopei, pe care l-am și anunțat. Fiecare lider de partid să-și vadă de partidul pe care îl conduce”, a declarat președintele PSD Neamț pentru tvmneamt.ro.

Cea despre care George Lazăr susține că ar urma să candideze din partea PSD la primăria Târgu Neamț, spunea în urmă cu mai puțin de doi ani, că o femeie ar avea șanse la funcția de primar de Târgu Neamț și că ia în calcul o candidatură. ”Dacă va fi să candidez la funcția de primar, o femeie chiar cred că ar avea șanse. E destul de devreme să afirm acum ceva, dar iau în calcul o candidatură la funcția de primar”, declara Maria Vrânceanu în anul 2022 într-un interviu publicat de Mesagerul de Neamț.

Pe lângă funcția de consilier local, Maria Vrânceanu este membru în Consiliul de Administrație al spitalului din Târgu Neamț, aflat în subordinea primăriei cu conducere PSD, dar și angajată ca șef de stație la o benzinărie. Conform declarației sale de avere, soțul acesteia a fost angajat Apaserv, iar în prezent, este angajat la Primăria Târgu Neamț. În declarația ei de avere apare și un credit de peste 20.000 de euro, contractat în 2021 și scadent în 2026. Din 2022, Maria Vrânceanu apare ca acționar într-o firmă de construcții- Lozy&Alice Construct SRL. Firma a avut cifră de afaceri ZERO și ZERO angajați, din anul 2007, anul înființării, până în 2022, când a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 10.000 de lei, tot cu ZERO angajați.

Declarațiile lui George Lazăr din emisiunea Vestea Tic Tac:

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.