Copiii aflați în plasament în cadrul Complexului de Servicii Elena Doamna din structura DGASPC Neamț au oferit ieri, 9 martie, mucenici copiilor ucraineni cazați în internatul unui liceu din Piatra Neamț, transmite DGASPC Neamt intr-un comunicat de presa.

Gestul s-a dorit a fi unul încărcat de empatie și dublat de simbolistica profundă a ortodoxiei dar s-a dorit a fi și un simbol al sacrificiului făcut de cei 40 de mucenici din Sevastia, similar cu sacrificiul copiilor din Ucraina ce au fost nevoiți să-și părăsească țara. Copiii din cadrul CS Elena Doamna s-au pregătit din timp, au făcut împreună cu instructorii mucenici și au organizat chiar și un concurs între casele de tip familial ce alcătuiesc complexul –  Casa Felicia Piatra Neamț, Casa Ștefan Săvinești și Casa Felix Roznov – pentru a desemna cei mai buni și frumoși mucenici. La final, din prea-plinul lor au pregătit pachete și pentru refugiații ucraineni în speranța că astfel le vor face șederea departe de casă mai ușor de suportat.

De asemenea, copiii de la Elena Doamna și-au propus ca la finalul săptămânii să îi scoată pe prietenii lor din Ucraina la film și astfel să petreacă un timp împreună. „Dorința copiilor noștri de a le fi alături refugiaților este impresionantă iar gesturile lor mici, dar atât de importante, ne fac extrem de mândri de ei. Îi susținem și îi încurajăm să rămână mereu empatici și atenți la nevoile celorlalți pentru că doar astfel capătă mai multă încredere în ei și sunt mai determinați să reușească în tot ceea ce-și propun“, a spus Marlena Panduru, director general al DGASPC Neamț”, se arata in comunicatul DGASPC.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.