Colegiul National „Petru Rares”, in calitate de partener al Primariei orasului Saint-Raphael (Franta), in colaborare cu alti opt participanti din Europa, implementeaza proiectul „Lectura si scrierea in Europa in contextul digitalizarii”. Proiectul este marca Erasmus+, iar in cadrul acestuia tinerii participa la dezbateri, conferinte si intalniri pe subiectul erei digitalizarii si a societatii moderne care traverseaza o era de mutatii fara precedent.

In cadrul proiectului,  sala de conferinte a Hotel Central Plaza a sustinut conferinta „Homo zappiens. Cartea, incotro?” cu tematica diferentelor intre cartea clasica si cea digitala, alegerea scriitorilor, editorilor si a bibliotecilor publice. Raluca Naclad, secretar literar al Teatrului Tineretului si redactor sef al revistei Antiteze a declarat ca isi va incepe discursul cu o gluma populara la inceputul anilor 1990 in cadrul televiziunilor americane.

In perioada 17-23 mai, la Colegiul National „Petru Rares”, sunt prezenti 13 elevi de la Liceul Saint-Exupery din Saint-Raphael, Franta, insotiti de profesorii coordonatori. Elevii asista la activitatile pregatite de elevii romani si lucreaza in ateliere de creatie digitala.

Confernita a fost sustinuta de Dr. Adrian Romila, directorul Bibliotecii Judetene” G.T.Kirileanu” Adrian Alui Gheorghe, Raluca Naclad si Emil Nicolae. De asemenea, discursurile conferentiarilor au fost traduse pe loc in franceza, pentru buna intelegere a acestora a oaspetilor francezi

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.