In cartierul Valeni II din Piatra Neamt, unde familii intregi de etnici tigani au primit locuinte gratis de la primarie, pare sa domneasca legea junglei. Pe langa clanurile de infractori violenti care-si fac veacul acolo, furturile de curent electric sunt la ordinea zilei. Ieri, in urma unei actiuni a politiei, au fost descoperite nu mai putin de 24 de locuinte racordate ilegal la reteaua de energie electrica, informeaza Politia Neamt. Nu este pentru prima data cand se constata astfel de infractiuni in ghetoul din Piatra Neamt si din cate se vede, tiganii nu sunt deloc impresionati nici de actiunile politistilor, nici de dosarele penale, sfidand atat autoritatile cat si pe cetatenii de bun simt, care muncesc si platesc dari la stat pentru a le asigura locuinte din bani publici. ”24 infracțiuni de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, au fost constatate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate ieri.

La data de 23 iunie a.c., în intervalul 06.00 – 11.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Poliției municipiului Piatra Neamț, însoțiți de specialiști ai S.C. Delgaz Grid S.R.L. și Primăriei municipiului Piatra Neamț, au desfășurat o acțiune pentru despistarea persoanelor care sunt branșate ilegal la rețeaua electrică în Anexa II Văleni din Piatra Neamț.

Cu ocazia verificării legalității racordării la sistemul de distribuție a energiei electrice și alimentării cu energie electrică, polițiștii au depistat 24 persoane care s-ar fi racordat, prin folosirea unor instalații artizanale, la rețeaua electrică S.C. Delgaz Grid S.R.L., sustrăgând astfel, energie electrică pentru alimentarea locuințelor.

Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii au constatat 24 de infracțiuni.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

În activități au fost angrenați luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi”, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.