Una dintre legile PSD, contestate de USR-istii #rezist prin ample miscari de strada, a fost promulgata de presedintele Iohannis. Este vorba de legea prin care cei care fac evaziune fiscala cu un prejudiciu de maximum 100.000 de euro, scapa cu o amenda daca achita prejudiciul. De data asta, nimeni nu a mai protestat.

Actul normativ a fost inițiat de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu (”Mitralieră”) și a fost declarat constituțional de Curtea Constituțională în februarie.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care prevede că se poate aplica pedeapsa cu amendă şi nu închisoare în cazul persoanelor acuzate de evaziune fiscală până la 100.000 de euro care achită integral prejudiciul.

În cazul săvârşirii unor infracţiuni de evaziune fiscală, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Stiti cazul de laBraila? Cu femeia de 70de ani care a inchiriat propria casă cu 100 euro si a fost condamnata in prima instanta pt evaziune fiscala? Noroc i recurs ca sunt destupati la xap si au achitat-o!
    Pai bai hotilor!!!
    In Romania se fura cu valiza si se spala bani, si pentru unul care DOAR vrea sa traiasca cu banii aia, tu vrei sa-i mai iei impozit?
    AVETI CE ATI VOTAT!!!
    Conducatorii sunt oglinda poporului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.