Politistii angrenati in ampla actiune de identificare a cazurilor de evaziune fiscala in domeniul exploatarii masei lemnoase, care au “deranjat” joi si vineri 5 firme din zona Piatra Neamt, au ajuns la un prim bilant. Un bilant dramatic, care arata dimensiunea ingrijoratoare a fenomenului taierilor de arbori din padurile tarii si ce are un punct de greutate in Neamt dupa cum indica cifrele controlului. Potrivit informatiilor furnizate de ofiterul de presa al Politiei Neamt, efectele acestor controale sunt, cel putin deocamdata, la nivel de amenzi si confiscarea unor uriase cantitati de lemn. Uriase in comparatie cu ce s-a realizat la alte actiuni similare derulate in ultimii ani, dar care cantitati nu reprezinta decat o parte din icebergul insemnand fenomenul defrisarii padurilor in Neamt.

Ultimele date indica faptul ca s-au confiscat 24.000 metri cubi material lemnos numai din Neamt, dintr-un total de aproape 28.000 metri cubi confiscati de oamenii legii in actiunea care a vizat 40 de firme din 11 judete si Bucuresti.

In total, au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale in valoare de 124.000 de lei si au fost confiscati 24.000 metri cubi lemn de la toate cele cinci societati comerciale vizate in aceasta actiune. Este demn de remarcat faptul ca aceasta cantitate de lemn, sub forma de busteni si cherestea, a fost depistata doar in curtea a 5 societati din domeniu, cele care au fost tintite la acest control, ceea ce arata dimensiunea alarmanta a taierilor de arbori din padurile nemtene. Oamenii legii au ridicat si saci intregi de documente contabile de la aceste firme, urmand ca ulterior sa se stabileasca daca si in ce situatii se confirma cazurile de evaziune fiscala suspectate. Lemnul confiscat era lemn fara acte, gasit de echipele de control in cele 13 depozite si la punctele de prelucrare a materialului lemnos detinute de cele cinci firme pe raza localitatilor Piatra Neamt, Savinesti, Roznov, Borlesti, Tazlau si Pangarati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.