La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 10:20, polițiștii rutieri din cadrul Biroul Rutier Piatra-Neamț, au oprit pentru control pe strada Bistriței, din municipiul Piatra-Neamț, o autoutilitară ce transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, transportul nu este însoțit de documentele prevăzute de lege.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Tarcău, a rezultat o concentrație de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, a fost solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț, autoutilitara fiind condusă la Ocolul Silvic Vaduri.

Cu ocazia inventarierii materialului lemnos a rezultat o cantitate de  16,353 m.c. material lemnos esență fag.

Polițiștii au dispus confiscarea cantității de material lemnos și a autoutilitarei în cauză, în valoare de aproximativ  18.000 de euro, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documentele specifice de transport.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195 din 2002.

sursa IPJ Neamț

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.