Fostul primar de Roman, Dan Laurențiu Leoreanu și Radu Cristescu au avut un schimb de replici dure ieri la Antena 3, după ce aproape 5.000 de angajaţi din Energie, Mediu, dar şi din ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, nu şi-au primit salariile din cauza crizei politice.
Desi criza politica se datoreaza in mare parte presedintelui Iohannis care refuza sa semneze decretetele de numire ale unor ministri, Leoreanu a incercat sa plaseze raspunderea in curtea PSD. Cu ochii iesiti din orbite si aproape urland, deputatul PNL, fost PDL-ist, a impartit acuze in stanga si in dreapta, ajungand si la jigniri, dand semne de o adevarata criza de nervi. In momentul in care i s-a adus aminte si ca a fost ca un majordom pentru Elena Udrea, acesta si-a iesit complet din minti.

Cristescu: A început şcoala. Nu îi interesează nici pe Iohannis, nici pe Tăriceanu că acei părinţi nu au bani pentru copii că merg la şcoală. Premeditarea a ceea ce s-a întâmplat… Miniştrii ALDE, când au plecat, nici nu și-au delegat atribuţiile secretarului de stat. Iohannis era obligat prin Constituție să numească aceşti interimari, dar a preferat să blocheze aceste instituţii în prag de an şcolar. Şi vin şi facem politică la televizor, cu glumiţe de Dâmboviţa, cu domnul Leoreanu care încearcă să explice ce are Iohannis aici.

Leoreanu: Nu patinaţi în decor, nu e ok. Dvs acum daţi vina că a murit capra pe vecinul care nu era stăpânul caprei. Păi dvs eraţi la guvernare. S-a rupt majoritatea. Este de vină Iohannis că dvs aţi rupt guvernarea?

Cristescu: Explicaţi-le copiilor!

Leoreanu: Ce să explic? V-aţi asumat guvernarea? Aveţi miniştri? Trebuia să nu rupeţi guvernarea. Aţi avut miniştri pe funcţii, trebuia să guvernaţi. Acum daţi vina pe altcineva că nu sunteţi în stare să guvernaţi. Doamna premier putea să vină în Parlament. S-a schimbat sutructura politică a Guvernului? Vine în Parlament, face restructurare sau remaniere şi atunci se votează. Plângeţi acum cu lacrimi de crocodil pe umărul poporului. Aţi făcut praf guvernarea. A rupt Iohannis guvernarea?

Iar discuția a continuat pe acelaşi ton nervos. Schimbul de replici dintre cei doi a sfârşit printr-o serie de jigniri.

Cristescu: Sunteţi o ruşine pentru Parlament!

Leoreanu: Sunteţi o ruşine pentru omenire!

Cristescu: Uitaţi-vă la oamenii ăia că nu au avut bani să îşi ducă copii la şcoală.

Leoreanu: Aţi distrus guvernarea, să vă fi ruşine. Lăsaţi ochii în jos. Măcar un pic de bun-simţ puteţi avea.

CristescuSunteţi de o nesimţire fantastică. Dacă blochează preşedintele Guvernul…

Leoreanu: Nu aveţi miniştri. Unde sunt?

Cristescu: Păi dacă Iohannis nu pune interimari….

Dupa incaierarea verbala cu Cristescu, Leoreanu a avut un schimb de contre si cu Mugur Ciuvica, pe acelasi ton si in aceiasi termeni. El nu a putut fi linistit decat dupa ce a moderatoarea l-a avertizat ca-i taie microfonul.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.