Drumul judetean de la Bisericani (comuna Alexandru cel Bun), a devenit in ultimele zile pretext pentru atacuri politice ale liberalilor nemteni la adresa CJ Neamt si a lui Ionel Arsene, cel mai vocal, fiind senatorul Eugen Tapu, care pana acum cateva luni, dupa alegerile parlamentare din 2016, parea ca s-a mutat din judetul Neamt. Liberalii au anuntat chiar și astazi intr-un comunicat de presa preluat si de tvmneamt.ro, ca drumul de la Bisericani se degradeaza din cauza ”lucrarilor de mantuiala” de anul trecut, si ca principalul vinovat ar fi Ionel Arsene.

Din cate se vede insa, liberalii s-au cam pripit cu acuzele si si-au cam luat teapa. In urma cu scurt timp, Ionel Arsene a anuntat ca astazi (9 iulie), o comisie formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, Instituției Prefectului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului de Stat în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a constatat ca portiunea de drum pe care se pot observa crapaturi in asfalt, a fost afectata de ploile insemnate cantitativ din ultima perioada, in urma carora s-ar fi produs alunecari de teren. Drept urmare, au aparut inevitabil semne ale deplasarii solului pe o lungime de 70 de metri.

Arsene da asigurari ca daca in urma expertizelor care vor urma, se va constata ca are si constructorul vreo vina, acesta va suporta partea lui de cheltuieli, avand in vedere ca drumul este inca in garantie pana in anul 2021. Totodata, Arsene atrage atentia liberalilor nemteni ca acest subiect nu poate fi unul de propaganda electorala si considera ca acestora le lipsesc temele reale de expunere mediatică.

Comunicat de presa, Ionel Arsene, presedinte CJ Neamt:

O comisie formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, Instituției Prefectului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului de Stat în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-a deplasat în teren, astăzi, pentru a constata și evalua pagubele produse în comuna Alexandru cel Bun, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, produse în data de 04.07.2019.

În urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă, pe DJ 157C, la km. 1+685, drumul județean care leagă localitatea Alexandru cel Bun de Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani s-au produs alunecări de teren.
Alunecarea de teren cu platforma drumului s-a produs pe malul stâng al Pârâului Viilor, pe un tronson în lungime de circa 70 de metri, cu lățimea cuprinsă între versantul de pe partea dreaptă a drumului și parcarea de pe partea stângă. Este vorba despre o alunecare de adâncime, iar geologii estimează că planul de alunecare ar fi la circa opt metri.

Pentru stabilirea unei soluții de consolidare a platformei drumului se impune efectuarea unui studiu geotehnic extins, ce va cuprinde zona căii de rulare și a versantului, amonte și aval de drum.
În perioada imediat următoare se vor lua în regim de urgență măsuri pentru restricționarea traficului.
Lucrarea a fost recepționată în anul 2018 și are o perioadă de garanție de 36 de luni. Proiectul a fost întocmit în anul 2011 și revizuit înainte de licitație, în 2015. Lucrările s-au executat conform proiectului și a normativelor tehnice în vigoare. Dacă în urma expertizelor se va constata că au existat vicii de construire, acestea vor fi remediate pe cheltuiala constructorului.

Astfel de situații pot apărea oricând! Vorba românului – „Cu natura nu te pui!“.
Din punctul meu de vedere, problema aceasta nu poate fi subiect de propagandă electorală, iar cei care atacă politic manifestările naturii nu își găsesc teme reale de expunere mediatică!

Îi asigur pe nemțeni că echipa de la Consiliul Județean ia toate măsurile pentru ca situația să fie rezolvată cât mai repede!

Ionut CORFU

3 COMENTARII

  1. Am vrea niște lucrări de mântuială și din partea primarului PNL-ist Dragoș Chitic-care nu face nimic.Asta de când a venit bocește ca o baba ca n-are fonduri. Pe asta din ograda lor, nu-l văd ?

  2. Cei din comisia respectiva nu sunt din institutii care sub o forma sau alta sunt sub conducereaPSD. Sefii lor nu trebuie cumva neoficial sa aiba girul d lui Arsene?(cel pe care l controleaza?). Personal nu cred in acest verdict dar asta e. Poate chiar e un studiu profi si asta este adevarul. Cat despre cei din opozitie , sa fim seriosi. Mult zgomot pt nimic. Sunt niste mediocri foarte galagiosi dar fara solutii practice. Stau pe margine si sparg seminte dar iti spun care e bun si care nu in teren. Macar cei din PSD au turnat asfalt pe un drum(bun rau asta este alta discutie).Iar noi fraierii de alegatori ne uitam la jocul lor de glezne iar ei ne spun ca asistam la un meci de box.

  3. De-acum încolo, înaintea oricărui studiu de fezabilitate, rentabilitate, xxxtate, să se dea niște decizii, hotărâri, ordonanțe, etc. să nu mai ningă, să nu mai plouă, să nu mai bată vântul…
    Asta o să-i ajute și pe unii, și pe alții: peneliști, pesediști, liberschimbiști, oportuniști….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.