Farmeria.ro– Trei liceeni de clasa a XII-a, unul dintre ei din Piatra Neamt, au creat o platforma online pentru a veni in sprijinul producatorilor locali grav afectati de criza coronavirus, dar si sprijinul consumatorilor care vor putea sa cumpere online, dintr-un singur loc, alimente si bauturi produse in Romania. Demersul celor trei liceeni nu este unul in scop comercial, ei unindu-si fortele exclusiv din spirit civic. ”Numele meu este Ovidiu Mihăilescu și sunt elev la Colegiul Național Calistrat Hogaș din Piatra Neamț, și împreună cu colegii mei, Andrei Pătrașcu și Horea Dobai (toți 3 încă liceeni în clasa a XII-a din 3 orașe diferite, Piatra Neamț, Focșani și Oradea), vă scriem din partea unei firme de software din Focșani.

Recent am lansat o platformă ce simulează o piață online comunitară – adică oamenii publică și caută alimente cultivate de alte persoane din același județ. Nu avem niciun profit în urma menținerii acestui serviciu, întrucât îl oferim GRATUIT pentru a stimula economia, producția românească și sănătatea oamenilor. Platforma acționează la nivel național și este benefică oricărei persoane, întrucât stimulează comerțul local-intrajudețean.

Dezvoltatorul acestei platforme este Andrei-Dragoș Pătrașcu, elev în clasa a XII-a, olimpic național medaliat cu aur la TIC și premiat anual la concursul național de informatică InfoEducație cu diferite platforme benefice oricui (platformă de stocare a dosarului medical online, software care analizează securitatea altor site-uri etc)”, este mesajul trimis redactiei tvmneamt.ro de Ovidiu Mihăilescu, elev Colegiul Național Calistrat Hogaș din Piatra Neamț, unul dintre cei promotori ai platformei.

Pentru ca site-ul a fost recent deschis, deocamdata oferta producatorilor nu este una prea bogata, insa acestia se pot inscrie pe  platforma in mod absolut gratuit. ”Farmeria.ro este o platformă de tip marketplace recent lansată la nivel național, care le oferă producătorilor locali din întreaga țară oportunitatea de a-și comercializa alimentele
produse de către ei. Această inițiativă a fost conturată cu scopul de a stimula bunele practici din domeniul comercial și pentru a le oferi producătorilor șansa de a-și extinde activitatea prin mecanisme care să le faciliteze accesul spre o piață extinsă.

Platforma promovează producătorii locali și comerțul comunitar, chiar prin modul în
care sortează și afișează produsele utilizatorilor: prioritate au produsele din aceeași localitate, apoi cele din județul respectiv În acest sens, persoanele care achiziționează produse naturale prin intermediul Farmeria.ro, susțin creșterea economiei și producției României. De altfel, eforturile și calitatea produselor realizate de către producătorii locali, aspecte adesea ignorate în contextul economic actual, vor fi fructificate și promovate într-un cadru dinamic, prin contactul acestora cu clienții interesați.

„Demersul nostru a pornit de la conștientizarea faptului că producătorii locali au
produse de o deosebită calitate și în același timp naturale, iar această piață nu este valorificată și îndeajuns de apreciată de către români, care, de regulă, achiziționează produse din import. Așadar, ne-am decis să promovăm produsele naturale, să stimulăm economia României și, totodoată, să le oferim clienților rapiditatea și lejeritatea căutării celor mai bune produse prin intermediul opțiunilor prezente pe platformă. Îndemnăm cumpărătorii să își orienteze atenția spre produsele autentice, care provin din gospodăriile proprii ale producătorilor. Susținem producătorii români, susținem #antreprenoriatulromânesc”, au declarat fondatorii platformei Farmeria.

Platforma este disponibilă în două limbi, respectiv limba română și limba maghiară,
cu scopul de a eficientiza comerțul de produse bio. De asemenea, clienții vor avea posibilitatea de a transmite feedback producătorilor, iar, în cazul în care este raportat un abuz sau producătorii au comercializat produse necalitative, aceștia nu vor mai avea acces la platformă și la posibilitatea de a întreprinde acte comerciale prin intermediul acesteia, spun dezvoltatorii Farmeria.ro

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.