Elevilor nemțeni din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a li se vor deconta cheltuielile pentru achiziționarea de manuale școlare, în valoare de 55 de lei pentru fiecare licean, pe baza facturilor fiscale din care să rezulte suma achitată. Având în vedere că învățământul este obligatoriu doar zece clase, statul nu a asigurat manuale și pentru elevii care merg mai departe la școală, respectiv în clasele terminale de liceu sau seral. Astfel, este pentru prima dată când manualele vor fi decontate, chiar dacă parțial, având în vedere suma insuficientă legiferată pentru achiziționarea cărților.

Decontarea cheltuielilor se va face pe baza solicitării scrise a elevului, însoțită de factura fiscală din care sa reiasă numele elevului ori al părintelui sau tutorelui legal instituit, suma achitată, titlurile manualelor achiziționate, autorii, editura, după caz.
Numărul estimat de beneficiari în anul școlar 2015-2016 este de 362.512 elevi, iar suma estimată pentru decontarea manualelor școlare este de 19.938 mii lei și va fi avansată din bugetul Ministerului Educației și Cercetării Științifice. La nivelul județului Neamț sunt în clasele XI-XIII aproximativ 4.000 de elevi.
Inspectoratul Școlar Județean transferă în bugetul unităților de învățământ liceal de stat care școlarizează elevi din ciclul superior al liceului sumele corespunzătoare pentru decontarea cheltuielilor pentru achiziționarea manualelor școlare, pentru elevii din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a.
Unitățile de învățământ vor deconta sumele cheltuite pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie. Decontarea se va efectua până la data de 18 decembrie.

Geanina NICORESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.