Liviu Harbuz, coordonator Pro Romania Neamt, a confirmat astazi intr-o conferinta de presa ca fostul prefect Vasile Panaite nu mai este membru Pro România. Intrebat care au fost cauzele plecarii acestuia din partid, Harbuz a raspuns sec: ”Vasile Panaite a parasit partidul pe motive de faliment financiar si moral”. El nu a dorit sa dezvolte afirmatia.

Imagine de la conferinta de presa Pro România Neamț- 10 aprilie 2019

Vasile Panaite a preluat coordonarea Pro Romania Piatra- Neamt in luna noiembrie 2018, in tandem cu Liviu Harbuz la organizatia judeteana. Panaite fusese anuntat ca viitor candidat sustinut de Pro Romania la alegerile locale din 2020 la primaria Piatra- Neamt.

In luna martie 2019 a circulat intens zvonul ca exista tensiuni intre Harbuz si Panaite, iar cel din urma va parasi partidul lui Ponta, insa ipoteza era infirmata cu inversunare din interiorul formatiunii politice. Nu dupa mult timp, pe 6 aprilie, intr-o postare pe contul lui de facebook, Panaite dadea de inteles ca s-a cam rupt lantul de iubire: ”Mi-a fost drag să fiu mereu în mijlocul oamenilor, i-am simțit de fiecare dată aproape, cu sufletele calde și deschise. Munca în echipă m-a caracterizat tot timpul, și ca primar, și ca prefect. Iar când spun echipă mă refer la oamenii simpli. Alături de ei, de oamenii simpli este cea mai curată și bună echipă iar eu asta îmi doresc: performanță în administrație! Este drept că fără o susținere politică e greu să îți duci la îndeplinire proiectele. De multe ori ești nevoit să faci compromisuri din acest punct de vedere. Însă vreau să vă asigur pe toți de un singur lucru: pe primul loc eu pun doar interesul dumneavoastră! Așa că nu voi face compromisuri de dragul politicii și al politicienilor! Mă voi dezice ferm de orice proiect politic în care nu cred sau care nu este compatibil cu ceea ce gândesc că este bine pentru Piatra-Neamț, pentru județul Neamț, pentru oameni! 
Nu îmi este teamă să o iau de la început, știu că fac parte din cea mai bună echipă alături de dumneavoastră!”, spunea fostul prefect, fara sa explice clar daca mai face parte din vreun partid.

Astazi, Liviu Harbuz a confirmat plecarea lui Panaite din Pro Romania, cam cu năduf ce-i drept, semn că despărțirea nu a fost deloc ușoara.

Potrivit unor surse, Panaite nu va abandona ideea de a candida la Primaria Piatra-Neamt in 2020, posibil chiar din partea PSD.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.