In dimineata zilei de 19 iulie, peste 100 de oameni din blocul D3 (locuinte sociale) de pe Aleea Tiparului din Piatra Neamt, s-au trezit cu apa taiata pentru o datorie de 4.200 de lei la Apaserv. Oamenii aveau banii de 3 saptamani, insa nu puteau să plateasca. A doua zi, s-a si dovedit ca au avut de suferit fără vină, pentru ca se taiase apa din cauza ”reformelor” din primarie, iar după ce a intrat pe fir tvmneamt la solicitarea oamenilor disperati pentru ca nimeni din administratie nu îi ajuta, si după ce au mers la primarie peste 20 de locatari, blocul a fost rebransat la apă. (Mai multe amanunte plus video in direct de la primarie, AICI)
Referitor la aceasta grava problema administrativa, Liviu Harbuz (director de cabinet al primarului- salariu 7.500 de lei) a declarat intr-o emisiune la Monitor TV, ca totul a fost de fapt ”o speculatie ordinara, speculata jurnalistic”. În viziunea lui Harbuz, probabil că oamenii lăsati pe uscat in plina canicula, si-au taiat singuri apa, ca să aibă presa (tvmneamt) un subiect pe care să critice primaria. Apoi se contrazice singur, pentru ca a recunoscut chiar el ca problema a fost generata de un transfer al administrarii blocului, de la Locativserv la Primarie. ”Acolo a fost o speculatie. O speculatie jurnalistica, o speculatie ordinara, pentru ca timp de doua zile, facandu-se transferul de la Locativerv la Primarie, a dosarelor si a datoriilor, pentru ca e un volum imens de munca, atunci cand vorbim despre locuinte (…) În cele doua zile, nu s-a putut plati (…) Dar daca exploatam, ba politic ba jurnalistic niste subiecte foarte sensibile, nu ajuta pe nimeni”. Asadar, Harbuz își spulberă teoria cu ”speculatia ordinară” și recunoaste că datoria nu a putut fi platita din cauze care tin de administratia locala, cu precizarea noastră, ca in realitate, blocajul a durat 2-3 saptamani, nu doar 2 zile.
Pus pe harță cu presa, Harbuz (fost PSD, fost PMP, fost Pro Romania, in prezent PNL) a continuat atacurile la jurnalisti, vorbind la modul general despre niște șantajuri, fără să spună nume si prenume sau exemple concrete privind astfel de infractiuni, pe care daca le stie si nu le reclama, in limbaj penal inseamna tăinuire. El nu a precizat nici daca referirile sunt la adresa presei locale sau daca a luat la cunostinta despre astfel de fapte cand realiza emisiuni în presa centrala, la Europa FM sau la DCnews.
In aceeasi emisiune, vorbind despre coridoarele de mobilitate urbana din Piatra Neamt, cu care multi cetateni nu sunt de acord pentru ca se desfiinteaza sute de locuri de parcare iar traficul rutier va fi redus la o singura banda pe sens pe principalele artere, Liviu Harbuz a mai afirmat că reformele se pot face și cu forta. Ca în regimurile totalitariste, unde un singur om are idei bune, iar părerea altora nu conteaza sau este considerata nerelevanta. Astfel de abordări nu fac decât rău, oricarei administratii locale, indiferent cum s-ar numi ea si ce culoare politica are.
Liviu Harbuz despre coridoarele de mobilitate urbană: ”Reforma se face și cu forța”
Ionut CORFU
2 comentarii. Leave new
Iar a ieșit la rampă cățelarul șef? O speculație ordinară…exploatată jurnalistic? Probabil, așa cum se poate constata, eternul pierzător în alegerile pentru primăria Piatra Neamț ne desconsideră crezând ca nu-i știe nimeni planurile/caracterul. Spre știința tuturor, acest personaj intenționează să-și creeze un trust de presă (scrisă/online/radio/tv) pentru a controla piața media locală. Beneficiază deja de licență și este în negocieri cu câțiva jurnaliști….agreați. Evident, va fi personajul din umbră, care va încerca să devină un mare jucător în locul care va deveni vacant curând – al lui Arsene. În față va fi băgat un individ din zona lui de influență. Va trăda liberalii, pe care oricum nu dă doi bani, se va apropia de socialiști, grație și prieteniei cu DVC, împingând spre candidatura la scaunul de primar pe sluga lui perfectă, Lehăduș, un personaj insalubru, pe măsura intelctului si aroganței. Lehăduș va schimba barca si va candida la primărie din partea PSD…
Succes, Carabelea.
Un om deștept cauta o soluție de lărgire având în vedere că pe acolo trece tot traficul greu pe relația Valea muntelui, și sunt locuri in care se putea, macar în zona căii ferate .
Nu ingustezi o arteră vitală deja subdimensionată.
O sa vedem cum incap camioanele cu semiremorci și cementtruckurile Heidelberger cement Tasca pe o singura banda, și ce va ieși din asta .
E o vorbă bătrânească, plătește prostul sa stea degeaba, ești mai câștigat decât să facă prostii.?