Invitat in aceasta dimineata la emisiunea ”Revista presei altfel…”, realizata de Cezar Filip la Monitor TV, Liviu Harbuz, șeful de cabinet al primarului Carabelea, a spus ca blocajele din trafic din Piatra Neamt, vor trebui suportate cel putin un an și două luni. ”Pentru un an și două luni trebuie să suportăm acest deranj. Pentru că e un deranj.

Perioada avansata de Liviu Harbuz, s-ar putea mări considerabil dacă lucrarile la coridoarele de mobilitate urbana, pe principalele artere din oraș, nu vor fi finalizate la termen. In opinia cunoscatorilor in domeniul contructiilor, este aproape imposibil ca lucrarile sa fie duse la bun sfarsit pana la finalul anului 2023, iar ce s-a vazut pana acum în ceea ce priveste traficul rutier, este floare la ureche față de ce va urma cand vor incepe lucrarile pe marile bulevarde, in conditiile in care Primaria nu s-a gandit la un plan de rezerva, la alternative care sa fluidizeze traficul pe străzi adiacente celor care astazi preiau cea mai mare parte din trafic.

În ciuda recomandarilor primarului Carabelea, nici transportul in comun nu va putea fi o alternativa, pentru că si autobuzele vor ramane blocate in trafic. Astfel, este pus in pericol si proiectul cu autobuzele electrice care urmeaza sa fie introduse pe trasee in perioada urmatoare, cel tarziu la inceputul anului 2023, pentru că cu cat vor sta mai mult blocate in trafic, bateriile autobuzelor se vor descarca și vor complica si mai mult lucrurile daca vor rămâne imobilizate în trafic.

Este un subiect savuros de presa, pe care dumneavoastra îl exploatați”, a mai spus Harbuz, incercand sa minimalizeze problemele din trafic, facand si un apel la cetateni, să inteleaga ca un oras se reformeaza cu sacrificii din partea tuturor. El a mai precizat ca timpii de asteptare nu i se par prea mari în Piatra Neamt, fiind obisnuit mai mult cu traficul rutier din Bucuresti, unde așteaptă si cate 15 minute la un singur stop.

Ieri, Primaria a anuntat ca pentru fluidizarea traficului, vor fi mutate doua treceri pentru pietoni, desi cele doua treceri nu au nicio legatura cu blocajele din trafic, cauzele fiind cu totul altele, dar încă neidentificate de specialiștii din Primarie si Comisia Rutieră, desi se pot vedea la o simpla plimbare la pas sau cu masina. Detalii AICI Primăria P. Neamț a găsit soluția pentru dezastrul din trafic. Vor fi mutate două treceri pentru pietoni

Pana astazi, primarul Carabelea nu a avut o pozitie publica privind situatia dezastruoasa a traficului rutier din Piatra Neamt, acesta fiind plecat intr-o vizita în India, de pe 5 până pe 14 septembrie.

Declaratiile complete ale lui Liviu Harbuz, referitoare la acest subiect, in materialul video de mai jos:

Ionut CORFU

 

2 COMENTARII

  1. domn’ Harbuz, puteti sa ne spuneti de ce ati raschetat asfaltul pe dimitrie leonida, ca pana azi – sunt 2 luni de cand a inceput dezastrul imobilitatii urbane – nu s-a refacut nici macar o palma de asfalt!? Va imaginati probabil ca avem nevoiue de zgaltaiala zilnica in masinile personale sau poate service-urile auto au nevoie de clienti… Ati trecut pe aici in vreo dimineata pe la orele 08.00 sa vedetii cat se lungeste coada de masini? Eu stiu cine trebuie zgaltait, dar nu va spun acum, va spun cand o sa ne intalnim.

  2. Un haos pur românesc. Exemplu: azi, duminică, autobuze goale mai peste tot, în toate direcțiile.
    De mâine dimineață, autobuze pline, care pleacă “ceas” dar care nu mai ajung la timp pentru că dau peste mașinile care strâng gunoi, peste camioane și camionete…
    Niciun studiu privind categoriile de călători pentru a suplimenta autobuzele la ore de vârf. Niciun proiect pentru transportul elevilor. Care, domnilor din Primărie, nu trebuie să ajungă nici la piață, nici la Gară ci la școală!!!! Aveți trasee expres pentru autobuze cu elevi? NU.
    Vrem mobilitate! Cu cine???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.