Liviu Harbuz, directorul de Cabinet al primarului Carabelea, a afirmat astazi la emisiunea Revista Presei (Exploziv TV) realizata de Cezar Filip, ca partia de schi din Piatra Neamt nu se va mai deschida nicioadata. Harbuz a explicat ca de la bun inceput investitia a fost una paguboasa si a expus principalele motive din cauza carora este imposibil sa mai functioneze partia de schi. ”In acest an s-au facut calcule si simulari foarte clare. Doar deschiderea si functionarea pe o perioada de 3 luni care trebuie sa fie minima pentru partia de schi, ar costa undeva la 130.000 de euro. Ganditi-va ca noi, in perioada in care am avut… a nins o zi, o zi si jumatate, dupa aia am avut cateva zile cu temperaturi sub minus 5 grade, pentru ca tunurile de zapada functioneaza abia a 4-a zi dupa temperaturi de minus 5 grade si ai nevoie de o temperatura constanta de sub minus 5 grade pe o perioada mai lunga, pentru a face practicabila partia.

Deci, va spun de la inceput, partia a fost o investitie paguboasa, toata societatea Perla a adus pagube imense (n.red. Perla Invest, firma infiintata pe vremea administratiei Pinalti, care administreaza partia si care este acum un insolventa), iar astazi, Primaria plateste darorii, este indatorata peste nivelul admis ca si grad de indatorare, de 30%, din cauza acestor investitii, din cauza smecheriilor care s-au facut cu diverse componente ale acestei structuri de pe Cozla, respectiv telecabina, respectiv partia de schi, deci, au fost bani aruncati. Si va spun ca este aproape imposibil ca partia de schi sa mai fie deschisa vreodata in conditiile in care temperaturile… uitati-va, daca deschideam partia de schi, dupa o saptamana aruncam 130.000 de euro la gunoi. Pentru ca la plus 9 grade disparea pur si simplu.

Sunt probleme in Poiana Brasov, ganditi-va, unde este o infrastructura superprofesionala, darămite în Piatra Neamt! Si suntem dependenti de clima, ce sa mai vorbim? Adica nu pot sa faci niste investitii care-ti depasesc puterile, fiind dependent de clima. Este partie orientata spe est, cu un grad de dificultate de partie neagra, ceea ce este inadmisibil pe o lungime de 800 de metri, deci, nici nu mai vreau sa povestesc, pentru ca povestim de ani de zile. Marea problema care ne greveaza, repet, este datoria imensa pe care Primaria din cauza acestor investitii”, a declarat Liviu Harbuz.

Ionnut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.