Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc (deputat PSD de Neamt) a declarat intr-un interviu pentru dcnews.ro, în cadrul căruia a vorbit printre altele, despre cauzele şi motivele, unele de-a dreptul absurde, pentru care investiţii de anvergură sunt blocate în România, ca in timpul unei vizite de lucru la Iasi, a facut o descoperire halucinanta. Lucrarile la un pod peste Prut al Autostrazii Iasi- Ungheni, care ar urma sa treaca si prin judetul Neamt, erau blocate pentru ca un picior al podului urma sa fie construit intr-un loc ”liniştire şi reproducere a unei specii de peşti”

Referitor la autostrada Unirii. Am fost la Iaşi, mi-am asumat nişte termene foarte clare. Acolo era un blocaj foarte mare vizavi de podul de peste Prut, de la Ungheni. De ce credeţi că era blocajul? Am avut în acea dimineaţă o întâlnire cu parlamentarii din Iaşi, cu cei de la Mediu, cu prefectul. Şi am aflat care era problema: că unul dintre picioarele podului cade într-o zonă protejată unde ce credeţi că se întâmplă? Este loc de ‘liniştire şi reproducere’ a unei specii de peşti.

Deci acei peşti se liniştesc şi se reproduc doar unde vine piciorul podului. Este halucinant, e de râsul curcilor. Am întrebat dacă avem vreo hotărâre de Guvern care reglementează acest lucru şi mi s-a spus de nu ştiu ce ONG… Păi să se ducă aceste ONG-uri în alte ţări şi să îi ajute pe alţii, că pe noi ne-au ajutat destul(…) Toate aceste lucruri trebuie să înceteze şi trebuie spuse românilor“, a declarat ministrul Răzvan Cuc pentru sursa citata.

De cand a revenit in functia de ministru la Transporturi, Razvan Cuc a efectuat mai multe vizite pe santierele unde se construiesc drumuri, gasind numeroase neregului, constructorii (cei mai multi straini) fiind amenintati cu rezilierea contractelor pentru intarzieri si pentru lucrari de proasta calitate.

El a precizat că datoria sa de ministru este să stea pe şantiere şi să vadă că aceşti constructori se mobilizează, de pe o parte, şi, pe de altă parte, să simplifice legislaţia.

Domnul Neaga (Narcis Neaga, directorul CNAIR – n.r.) şi-a asumat un număr de kilometri. Datoria mea ca ministru este să stau pe şantiere să văd că aceşti constructori se mobilizează, dacă nu, reziliem contractele. Pe de altă parte, tot treaba mea ca ministru este să simplific legislaţia. Dacă nu se înţelege acest lucru, avem nevoie de relaxare legislativă. Bun, constructorii îi mobilizăm noi, dacă nu au înţeles mesajul foarte clar, stau eu pe şantiere şi vă spun eu că ei cât timp ştiu că vine ministrul, ei sunt mobilizaţi şi lucrează. (…)

Constructorii se mobilizează, dar ei trebuie să înţeleagă că noi suntem în România şi ei trebuie să meargă după ritmul în care îl solicită românii şi Ministerul Transporturilor, nu pot să meargă în ritmul lor. Dacă ei nu înţeleg lucrul ăsta, reziliem, trei ani de zile nu mai participă la nicio licitaţie şi mai era şi targetul pe care i l-am trasat domnului Narcis Neaga, să facă acea antrepriză, ca în momentul în care reziliem să şi intrăm noi la lucru în regie proprie. Pe lângă calitatea lucrărilor, vom mai verifica să nu îşi mai bată joc de subcontractorii români. Va fi un alt criteriu pe care vom rezilia contracte. Avem constructori care se ocupă numai să facă clame-uri şi să ia banii şi să subcontracteze, dar nu mai plătesc, deşi ei îşi iau banii de la statul român“, a spus Cuc dupa una dintre vizitele de lucru de la mijlocul lunii aprilie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.