Actualizare- 23 martie: Prefectura Neamt a anuntat ca blocul a fost reconectat astazi la reteaua de gaz metan.

Stirea initiala: Dupa incidentul de sambata seara, cand un bloc din Piatra Nemat cu 100 de garsionere a ramas fără gaz metan după ce o echipă de ”Dorei” a taiat o teava de gaz metan in loc sa taie o teava de apa, locatarii s-au trezit pusi la plata: 100 de lei de caciula.

Ramasi fara gaz de sambata seara, duminica seara, dupa 24 de ore, locatarii din blocul de pe str. Grigore Ureche, s-au trezit ca trebuie tot ei sa plateasca, pentru a fi reconectati la reteaua de gaz. Pentru reconectare, trebuie facuta revizie tehnica la instalatia de gaz din fiecare garsoniera in parte. Duminica seara, le-a batut la usa o firma care le-a cerut 100 de lei de fiecare garsoniera, insa oamenii s-au revoltat si au refuzat sa plateasca. ”Au venit doi oameni care au spus ca sunt de la o firma care se numeste Prisma si au spus ca trebuie sa platim 100 de lei de garsoniera ca sa ne faca revizia si apoi sa se poata da drumul la gaz. Refuzam sa platim. Tot noi trebuie sa platim? Dupa ce ca stam de 24 de ore fara gaz din cauza celor care au taiat teava, acum ne cer 100 de lei de garsoniera. E bataie de joc”, este mesajul transmis duminica seara de mai multi locatari, catre tvmneamt.

Luni, a intrat pe fir prefectul Adrian Nita, care l-a pus la treaba pe administratorul Asociatiei de Locatari. Acesta a reusit sa gaseasca in timp record o alta firma, care va fi platita cu doar 4.000 de lei fata de 10.000 de lei, iar cheltuiala va fi suportata de Asociatie si in niciun caz de locatari. Dupa ce va fi facuta plata, Asociatia va trebui sa recupereze suma de la ”Doreii” care au taiat teava. ”M-am întâlnit în aceasta dimineață cu administratorul blocului și cu reprezentanții firmei autorizate pentru a discuta despre masurile ce se impun a fi luate pentru ca imobilul să fie reconectat la rețeaua de gaz.

Am stabilit ca imediat să demareze revizia coloanei care alimentează centralele din apartamente pentru ca locatarii să poata beneficia de căldură. Urmează ca in cel mai scurt timp să se efectueze revizia și pentru coloana ce alimentează aragazele.

Timp de doua ore coloana va fi încărcată la o presiune de 1 bar, urmând ca pentru încă 24 de ore sa suporte o presiune de 0,2 bar, pentru a evita posibilele scăpări de gaze ce ar putea duce ulterior la evenimente nedorite.

Am rugat administratorul blocului ca in cazul in care este necesar să îl ajutam pentru a oferi locatarilor hrana calda sau obiecte de cazarmament, pături, pilote, lenjerii, etc.”, a declarat prefectul Adrian Nita.

Sambata seara, o echipa de meseriasi care facea lucrari de renovare in blocul respectiv, a taiat cu flexul o teava de gaz in loc sa taie o teava de apa din bucataria unei locuinte. Detalii in articolul  de mai jos:

O echipă de ”Dorei” era să arunce în aer un bloc din Piatra Neamț. Au tăiat țeava de gaz, în loc să taie țeava de apă

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. observ că la orice întâmplare nefericită trebuie să intervină prefectul.
    la semafoare care nu funcționează, la case făcute scrum, la oprirea șmecherilor care taie țevi și-s bine mersi…
    dacă mă cert rău cu nevasta deseară, cum fac?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.