Duminică, 30.09.2018, la ora 13:34, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că, un bărbat de 33 de ani a descoperit mai multe elemente de muniţie neexplodate în albia râului Moldova, pe raza satului Lunca Moldovei, comuna Păstrăveni. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat cinci lovituri de artilerie cal. 75 mm, provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 metri pătrați şi a mai descoperit o lovitură acupltă de artilerie cal. 75 mm, provenită tot din Al Doilea Război Mondial.

Si la Brusturi a fost descoperita munitie neexplodata, se arata in acelasi comunicat ISU Nesamt: Vineri, 28.09.2018, la ora 13:45, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că, în pădurea din satul Poiana, comuna Brusturi, a fost descoperită muniţie neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat o lovitură de aruncător cal. 60 mm provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 21 de ani, cu ajutorul unui detector de metale

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 1500 metri pătrați şi a mai descoperit o lovitură de aruncător cal. 60 mm, o lovitură de aruncător cal. 50 mm şi cinci cartuşe cal. 7.62 mm provenite din Al Doilea Război Mondial. 

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  1. a)să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  2. b)să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
  3. c)să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  4. d)să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  5. e)să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  6. f)să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate;

(sursa: ISU Neamt)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.