Probleme mari pentru Moldocor, firma din Piatra- Neamt abonata la lucrari din bani publici. Moldocor a construit cladirea Pietei Centrale dupa ce aceasta a ars. Pretul cu care a castigat licitatia organizata de Compania Nationala de Investitii (CNI) a lasat cu gura cascata pe ceilalti participanti la licitatie si multi s-au intrebat cum va reusi firma pietreana sa faca o lucrare corespunzatoare cu bani atat de putini.

Inainte cu cateva luni de terminarea lucrarii, tvmneamt.ro a publicat mai multe materiale pe acest subiect, intrebandu-ne exact acelasi lucru:

Vezi doua dintre articole, mai jos CE SURPRIZĂ! MOLDOCOR A LUCRAT PROST LA PIAȚA CENTRALĂ 

    NOUA PIAȚĂ, LA SFÂNTU` AȘTEAPTĂ. MOTIVUL PENTRU CARE MOLDOCOR AMÂNĂ TERMENUL DE FINALIZARE A LUCRĂRILOR

   Desi finalizarea lucrarilor a fost amanata de mai multe ori, evident ca Moldocor nu a reusit sa faca cu 4 milioane de euro ce fac altii cu 10, asa ca problemele persista.

    Dupa darea in folosinta a pietei s-a observat ca de fapt Moldocor a facut niste lucrari DEZASTRU, ca sa folosim o sintagma mai din popor. La ora la care vorbim, exista infiltratii de apa, sunt zone care trebuiau delimitate de pereti despartitori dar acestia lipsesc cu desavarsire, reglajele si feroneria tamplariei au inceput sa se degradeze inca de la primele folosiri, conductele de apa au inceput sa se sparga, etc. Totul, la mai putin de doua saptamani dupa darea in folosinta. Totodata s-a observat ca toate ustensilele si materialele sunt cele mai ieftine si implicit de cea mai proasta calitate (chiuvete, vase de WC, tarabe, etc).

   Intr-un cuvant, firma constructoare si-a batut efectiv joc de banii pietrenilor, insa se pare ca lucrurile nu vor ramane chiar asa si problemele pentru Moldocor abia acum incep. Surse din Primaria Piatra Neamt au declarat ca institutia a trimis o instiintare catre CNI cu toate problemele aparute, iar CNI a trimis o adresa catre Moldocor prin care a dat 20 de zile termen de rezolvare a tuturor problemelor, altfel, va fi executata garantia de buna executie care reprezinta 5% din valoarea lucrarii, adica aproximativ 200.000 de euro, bani pe care Moldocor ii va pierde. Cu banii de pe garantie va fi platita o alta firma.

  Chiar in aceste zile, Primaria va face o inventariere a tuturor neregulilor si se pare ca lista este extem de lunga.

   Ramane de vazut cum va remedia Moldocor defectiunile aparute, stiind ca au mai lucrat de vreo cateva ori la stoparea infiltratiilor de apa si din cate se vede nu au reusit. In orice caz, indiferent cum va iesi din situatie, ceea ce firma pietreana a facut la Piata Centrala va ramane incontestabil ca o mare pata neagra la CV-ul companiei si va avea repercusiuni grave pe viitor.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.