Lucrări pe Bulevardul Traian în vederea cuplării magistralei de apă

Comunicat- Primăria Piatra Neamț: Și în această săptămână vor continua lucrările în vederea finalizării proiectului de înlocuire a conductei de apă pe o lungime de 4,2 km, investiție finanțată prin programul guvernamental Anghel Saligny.

Astfel, pe tronsonul Bd. Traian – Piața Mihail Kogălniceanu, constructorul a demarat zilele trecute lucrările pregătitoare pentru cuplarea noii conducte la magistrala de apă. În zona dintre supermarketul Lidl și Colegiul „Gheorghe Cartianu” se face legătura cu vechea magistrală ce coboară din rezervorul situat pe strada Fermelor. De asemenea, se blindează vechea conductă în două puncte: la sensul giratoriu și lângă benzinăria MOL.

După încărcarea noii conducte cu apă și obținerea avizului sanitar, se va trece la cuplarea rețelelor de distribuție din Mărăței. Aceste cuplări se vor fac etapizat, fără a afecta furnizarea apei în întreg cartierul, ci doar în zonele de intervenție.

Pe un alt sector de lucrări, respectiv Piața Mihail Kogălniceanu – Bd. Decebal (până în zona Aleho), se desfășoară în aceste zile operațiuni de montare a căminelor și se realizează conductele necesare cuplării în distribuțiile existente. Lucrări de acest gen sunt în următoarele puncte:

  • pod spital (CAR Pensionari) – piconare, reabilitare cămin vane;
  • la trecerea de pietoni dinspre fostul Cinema Pietricica spre Muzeul de Istorie – montare cămine și conducte;
  • zona intersecției cu sens giratoriu de la Muzeul de Istorie – piconare cămin și aducere la cotă;
  • strada Mihai Eminescu, înainte de sensul giratoriu de la muzeu– montare cămin și conducte;
  • trecere de pietoni dinspre Muzeul de Istorie spre fostul Oficiu Poștal – montare cămine și conducte;

Ulterior, astfel de lucrări vor continua pe tronsonul cuprins între zona Aleho și fosta fabrică Petrocart, acolo unde este limita noii conducte instalate.

Dat fiind că aceste lucrări se efectuează sub trafic, ne cerem scuze pentru disconfortul creat și îi rugăm pe conductării auto să respecte reglementările și semnalizările rutiere.

„Lucrarea de înlocuire a magistralei ce traversează orașul de la Est, la Vest, este cea mai amplă investiție în domeniul alimentărilor cu apă de pe raza Municipiului Piatra Neamț din ultimii 50 de ani. Prin această lucrare, se ajunge la un grad de siguranță ridicat pentru alimentarea cu apă a municipiului, făcând uitate desele întreruperi pe acest sector”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.