Institutiile de cultura din judetul Neamt pot participa la sesiunea de finantare lansata, luni, de Administratia Fondului Cultural National, destinata sustinerii de proiecte culturale. AFCN acorda finantari nerambursabile pentru proiecte culturale, cu derulare in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie 2015. Suma disponibila este de 2.700.000 lei, repartizata astfel: arte vizuale (pictura, sculptura, grafica, arte decorative, fotografie, video-art, instalatii, ceramica, colaj, animatie, film experimental si de animatie, arta textila, tehnici mixte, noi media, design, arhitectura, proiecte curatoriale) – 1.000.000 lei; artele spectacolului (teatru, muzica, dans) – 1.600.000 lei; contestatii – 100.000 lei. Suma maxima care poate fi solicitata pentru un proiect este de 50.000 lei. Perioada de inscriere a proiectelor culturale este cuprinsa in intervalul 9 martie – 7 aprilie, termenul limita de inscriere a proiectelor fiind 7 aprilie, ora 17.00. Inscrierile se fac online, prin intermediul paginii www.afcn.ro. Finantarea se adreseaza persoanelor fizice autorizate, asociatiilor, fundatiilor, institutiilor publice de cultura si societatilor comerciale care deruleaza activitati culturale.

AFCN va acorda o atentie deosebita proiectelor culturale de anvergura, urmarind, in mod special, sustinerea artei contemporane, incurajarea debutului artistic, precum și incurajarea mobilitații culturale pe teritoriul Romaniei și a intervenției culturale (masura in care proiectul cultural este conceput pentru a putea fi realizat/prezentat si in alte contexte geografice si culturale de pe teritoriul Romaniei).

AFCN este o institutie publica autonoma, creata in anul 2005, care finanteaza actiuni, proiecte si programe culturale. Institutia este un finantator public care organizeaza consultari cu operatorii culturali si cu reprezentantii Ministerului Culturii din Romania, pentru stabilirea unei strategii de finantare a culturii. AFCN adopta strategii care ii permit selectia in vederea finantarii programelor, proiectelor si actiunilor culturale cu impact national si international.

Ca institutie publica subordonata Ministerului Culturii, AFCN ofera in fiecare an finantari nerambursabile institutiilor publice, organizatiilor neguvernamentale si persoanelor juridice de drept privat care desfasoara activitati culturale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.