Într-un partid din Neamț, tensiunile acumulate printre anumiți membri, încep să refuleze în episoade de violență. Un astfel de incident ar fi avut loc în luna decembrie anul trecut, la o întâlnire de sfârșit de an, organizată de Pro România Neamț, la care au participat mai mulți  membri de partid, în special, cei cu funcții politice sau cu funcții în administrațiile locale.

Întâlnirea s-a lăsat cu grătare și șprit, iar la un moment dat, pe fondul unei atmosfere de magie specifică sărbătorilor de iarnă, consilierul județean Gavril Eduard Ovidiu (foto), adică unul dintre reprezentanții nemțenilor în CJ Neamț din partea Pro România, s-ar cam fi pierdut cu firea și conform martorilor, l-ar fi altoit destul de serios pe unul dintre colegii lui de partid, ceva mai în vârstă decât el. La scena de lupte corp la corp, ar fi asistat mai mulți martori. După scandal, victima a transmis o sesizare la București, în care a reclamat organelor superioare de partid, că a fost agresat de consilierul județean.

Contactat telefonic, Alin Văcaru, secretar general Pro România, a confirmat existența plângerii. ”Este o sesizare, într-adevăr, nu știu dacă faptele stau așa cum a relatat colegul care a trimis sesizarea. La Neamț o avem pe Mădălina Ciubotaru care este președinta organizației, i-am transmis sesizarea, i-am spus să verifice, să-mi transmită ce s-a întâmplat, pentru că… vedeți dumneavoastră, sesizări sunt peste tot, de la toate organizațiile, trebuie să verificăm. Dar am încredere în Mădălina și în colegii de la Neamț, că vor vedea ce s-a înâmplat și cu siguranță vor aduce la cunoștință și decizia și soluția pe care le vor adopta. Oricum, nu suntem de acord cu astfel de cazuri. Dezavuăm total astfel de lucruri. Sper să nu fie adevărat.

Întrebat ce sancțiuni s-ar aplica împotriva consilierului județean dacă agresiunea se confirmă, Alin Văcaru a mai precizat că se poate ajunge până la excluderea din partid, ceea ce ar însemna și pierderea calității de consilier județean în CJ Neamț: ”Conform statutului. Deciziile se iau la nivel județean, sunt transmise mai departe -dacă sunt contestate- către nivelul central, după care, organizația centrală va lua o decizie finală. Eu sper să nu fie adevărate cele relatate, sper să fie doar o sesizare care nu este reală. Dacă este reală, este grav (…) Se poate ajunge la excludere. Pot fi sancțiuni de orice natură. Dar nu vreau să ne pripim, să spun acum că nu știu ce decizii… s-ar putea să nu fie adevărat, s-ar putea să fie doar un zvon (…) Eu am trimis mai departe sesizarea colegei noastre Mădălina, și sunt convins că… puteți să o întrebați dacă a verificat în perioada asta… că sunt câteva zile de când am trimis sesizarea.

Șefa Pro România Neamt, Mădălina Ciubotaru (ex vicepreședintă CJ Neamț și actuală consilieră personală a lui Arsene), a fost extrem de rezervată în declarații, probabil din cauză că este obisnuită să fie sunată mai mult de la site-uri prietenoase, unde își mai comandă câte un interviu despre mărețe viitoare realizări, viziuni și proiecte. Deși a fost și ea prezentă la întâlnirea-bairam de partid (nu știm dacă a fost și martoră la repriza de lupte), Mădălina Ciubotaru s-a limitat la a confirma că a primit sesizarea trimisă de șefii de la București, refuzând să facă alte comentarii, chiar dacă pâna la ora asta, un caz atât de grav, petrecut într-un partid cu reprezentanți în CJ Neamț, ar fi trebuit să fie demult tranșat într-un fel sau altul. Dar asta ține strict de capacitățile politico-manageriale ale liderului de organizație.

Gavril Eduard Ovidiu, consilierul județean Pro România, acuzat de colegul său de partid că l-ar fi agresat, a declarat reporterului tvmneamt că nu-și aduce să fi fost implicat în vreun conflict sau agresiune și că în perioada aceea (decembrie 2022) ar fi participat la vreo 5 întâliniri/petreceri de partid, dar nu-și mai aduce aminte la care dintre ele a participat și colegul său care susține că ar fi fost bătut. ”Cred că e o glumă. Cred că cineva vrea să se răzbune pe mine. Știu și cine, dar nu vreau să dau nume”, a mai precizat consilierul județean.

După cum rezultă din declarația secretarului general Alin Văcaru, mingea este acum în terenul Mădălinei Ciubotaru. Iar dacă se confirmă că un consilier județean Pro România își etalează veleitățile de pugilist în public și chiar împotriva unui coleg de partid, sancțiunea ar trebui să fie drastică. Recent, cel mai bun exemplu de bune practici în astfel de cazuri, l-a dat partidul AUR, care în 48 de ore l-a exclus din partid pe deputatul care și-a altoit nevasta. Pro România are deja cam 48 de zile întârziere (de la data presupusului incident) în a da un verdict (dacă a fost sau nu a fost agresiune) și o sancțiune dacă este cazul, fie ea și de ochii lumii. Măcar o mustrare acolo, din respect și considerație pentru electorat.

”Doresc să le mulțumesc celor peste 16.000 de nemțeni care la alegerile locale din Septembrie au acordat un vot de încredere partidului PRO România…”, declara Mădălina Ciubotaru în februarie 2021, la momentul preluării funcției de vicepreședinte CJ Neamț.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.