Macaraua care s-a prabusit vineri pe santierul in lucru al noului mall din Piatra- Neamt, avea defectiuni tehnice, aceasta fiind si cauza prabusirii, conform declaratiilor sefului ITM Neamt, Ioan Popescu. (Vezi stirea aici!)

Cel mai probabil, un cilindru hidraulic de la unul dintre picioarele de sustinere a macaralei a cedat in timp ce aceasta era cu bratul ridicat, contrabalansand macaraua, care a cazut pe o parte, peste o autoutilitara pe care a distrus-o.

Cazul este de competenta ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat), ai caror reprezentanti fac verificari cu privire la incident, tot ei fiind cei care pot aplica sanctiuni. Macaraua apartine unei firme din Oradea si este una de mare tonaj (90t), potrivit sefului ITM Neamt.

Ioan Popescu a declarat ca inspectorii ITM s-au sesizat din presa despre incident si au mers imediat la fata locului, unde au constatat ca erau respectate toate normele privind protectia muncii si existau toate autorizatiile ISCIR.

De altfel, de cand s-a deschis santierul, ITM a fost de trei ori in control si de fiecare data s-au constatat nereguli cu privire la unele documente din domeniul protectiei muncii, pentru care s-au aplicat sanctiuni.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.