Mădălina Ciubotaru- Pro România: ”Am semnat angajamentul național pentru autism”
Mădălina Ciubotaru: Urmare a apelului public făcut de domnul Cristian Ungurianu, am semnat astăzi, în calitate de candidat la alegerile locale din 2024, angajamentul național pentru autism.
Acesta prevede sprijinul și cooperarea cu persoanele diagnosticate cu tulburări de spectru autist, cât și cu organizațiile care le reprezintă.
În mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, am oferit o atenție deosebită persoanelor cu nevoi speciale prin derularea proiectelor în care beneficiari au fost copiii și adulții instituționalizați din județ, dar și prin organizarea unor evenimente menite să aducă în atenția publicului conceptul de egalitate de șanse, toleranță și acceptare.
Este de datoria noastră să-i cunoaștem, să-i înțelegem, să-i integrăm și să le respectăm drepturile acestor persoane, încercând în același timp să-i scoatem din lumea lor și să le-o prezentăm pe a noastră!
Deasemenea, trebuie să fim alături și de părinții și aparținătorii persoanelor vulnerabile și să le mulțumim pentru exemplul de perseverență și curaj, pentru luptele pe care le duc zi de zi.
Trebuie să fim conștienți că doar prin eforturi comune și colaborarea întregii societăți, persoanele cu�dizabilități se vor bucura de toate drepturile și libertățile fundamentale ce constituie un aspect primordial pentru demnitatea lor inerentă.
Fac așadar, pe această cale, un apel către toți candidații și toate partidele politice să se alăture acestui demers și să își arate solidaritatea și angajamentul față de toate persoanele cu nevoi speciale din județ.
Pentru ei, noi, ca factori de decizie, avem obligația morală de a face tot ce ne stă în putere, ca să le asigurăm condiții pentru o viață decentă și o educație adaptată nevoilor lor!
Comandat de Pro România Neamț- CMF: 21240019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.