ONG-ul ”Daruieste Viata” s-a mobilizat exemplar si in mai putin de doua luni, incepe construirea unui Spital Modular ATI in curtea Spitalului Judetean Neamt. ”Joi, 4 februarie 2021, incepe constructia Spitalului Modular ATI Piatra Neamt, un proiect initiat de Dăruiește Viață, asociatia care se afla si in spatele initiativei #NoiFacemUnSpital (constructia Spitalului de Copii de la Bucuresti). 

Astfel, dupa obtinerea tuturor autorizatiilor necesare si pregatirea terenului, joi va incepe turnarea fundatiei in curtea SCJU Piatra Neamt. Cu aceasta ocazie, fondatoarele Asociatiei, Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, vor fi prezente in oras. 
Proiectul isi propune sa reporneasca inima spitalului judetean – sectia de terapie intensiva care a ars in totalitate in incendiul din noiembrie 2020. 
Spitalul va cuprinde: 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator si numeroase spatii dedicate echipei medicale si pacientilor. Spitalul va beneficia de centrală de tratare a aerului și rețea de gaze medicale, esențiale oricărei secții de terapie intensivă. Mai multe detalii în descrierea proiectului pe site-ul asociației”, se arata intr-un comunicat Transmis de ”Daruieste Viata”.
Gestul celor de la ”Daruieste Viata” este unul laudabil, fara niciun fel de discutie. Insa pentru judetul Neamt si pentru CJ Neamt este mai mare rusinea sa vina un ONG sa-ti refaca Sectia ATI arsa exclusiv din cauza coruptiei, ba mai mult sa faca chiar un Spital Modular ATI, în curtea spitalului administrat de CJ Neamt, spital in care mor oameni cu zile din cauza subfinantarii. Si colac peste pupaza, in timp ce un ONG reuseste in timp record sa vina in sprijinul nemtenilor, CJ Neamt asista pasiv sau se baga doar la poze, stiind ca la initiativa lui Arsene, a cheltuit peste 3 milioane de euro din bani publici, pentru spitalul modular de la Letcani, care este si acum inchis si in care nu a fost internat niciodata, nici macar un nemtean.
Sectia ATI distrusa pe 14 noiembrie, nu a mai fost refacuta nici acum, dupa aproape 3 luni de zile de la incendiul in care au murit 15 oameni, chiar daca imediat dupa tragedie, Arsene se batea cu pumnul in piept ca in 2-3 saptamani va fi amenajata o noua sectie.
Persoanele fizice si companiile se pot alatura campaniei ”Impreuna pentru Moldova” pentru a sustine proiectul demarat de ”Daruieste Viata”. Persoanele fizice pot dona astfel:
  • SMS la 8826 cu textul NEAMT (donatie unica de 2 euro)
  • Pe www.daruiesteviata.ro, la sectiunea dedicata proiectului 
Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit / venit aferent primului trimestru.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.