Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, anunta ca proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș a fost adoptat ieri (7 noiembrie) în Camera Deputaților. In afara ca in Romania nu se pot face drumuri decat prin lege, foarte interesant este faptul ca desi proiectul vehiculat initial in urma cu multi ani, prevedea traseul autostrazii prin judetul Neamt, de data asta, Arsene spune doar de unde incepe autostrada, si unde se termina, fara sa mai spuna ca trece prin Neamt. In opinia mai multor specialisti, daca va fi construita vreodata, autostrada are slabe sanse sa treaca prin judetul Neamt, sau daca va trece, va avea soarta autostrazii Deva-Orastie care s-a prabusit imediat dupa darea in folosinta. Dar despre acest subiect, intr-un material viitor.

Iata ce spune Arsene pe pagina lui de facebook:

”Avem dragi nemțeni o șansă uriașă ca regiunea noastră să recupereze în curând din decalajele pe care le are față de celălalte zone ale țării și de a ne exploata cu adevărat potențialul economic! Mult așteptatul proiect de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților, forul legislativ decizional pentru acest act normativ.

Autostrada Unirii va începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se va termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Proiectul va fi finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Transporturilor va demara procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiții.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.