Mănăstirea Tazlău a fost unul dintre obiectivele de pe traseul  vizitei de lucru de săptpămâna trecută, în județul Neamț, a ministrului liberal al dezvoltării. ”Am fost impreuna cu dl Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltarii si cu colegii liberali, in vizita la una dintre cele mai frumoase Mănăstirir din judetul Neamt, Mănăstirea Tazlău.
Este de bifat faptul ca, asezamântul monahal de la Tazlău apare mentionat pentru prima data intr-un document din 30 octombrie 1458, cand Stefan cel Mare la rugamintea egumenului Manastirii Bistrita, Eustatie, intareste hotarele branistei Manastirii Tazlau pana la Rachitis. Intre anii 1496-1497 are loc constructia bisericii de zid “Nasterea Maicii Domnului” de la Tazlau pe locul vechii biserici de lemn construita de Alexandru cel Bun, fiind una dintre cele mai monumentale ctitorii la voievodului Stefan cel Mare.
În aceste ținuturi de poveste ale judetului Neamț, suntem practic martori ai istoriei de odinioara, reflectată peste timp de părintele protosinger Iosif Chiriac , care a facut din acest asezământ monahal un loc de vis.
Peste 5.000.000 euro, fonduri europene s-au investit in ultimii ani prin proiectul de
Restaurare si Valorificarea turistică si culturală a ansamblului Mănastirii Tazlău si aici e meritul Părintelui Staret Iosif Chiriac si a obștii mănăstiresti.
Avem locuri exceptional de frumoase in Neamt, iar Mănăstirea Tazlău este un astfel de obiectiv.
Apreciez si sustinerea pe care dl Ion Nechita, primarul Comunei Tazlău o acorda Mănăstirii si vietii monahale”, transmite George Lazăr, președintele PNL Neamț.
I.C.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Nechita nu are nici un merit, toate eforturile de a obține aceste fonduri, sunt numai al fostului Primar Costică Machidon și al Starețului Mănăstiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.