Incepand de miercuri, printr-un simplu click pe pagina de internet a site-ului manuale.edu.ro, orice dascal din scolile nemtene poate accesa noile manuale digitale pentru clasele I si a II-a. Dupa ce luni, 13 octombrie, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a semnat normativele privind aprobarea noilor manuale castigatoare ale licitatiei organizate de MEN, pe 15 octombrie au si fost publicate pe site cartile pentru disciplinele „Matematica si exploarea mediului” pentru clasele I si a II-a, „Comunicare in limba romana”, clasa a II-a, „Comunicare in limba moderna – Limba engleza” pentru clasele I si a II-a, „Comunicare in limba materna maghiara”, clasa I si „Comunicare in limba romana pentru minoritati”, clasa I.
Avand in vedere ca aceste manuale digitale sunt publicate pe site, cadrele didactice le pot folosi deja la clasa, dupa cum a transmis in teritoriu insusi ministrul Educatiei, aceasta operatiune fiind de la indemana invatatorilor pana la achizitionarea pachetului manual print – manual digital.
In perioada 16 – 22 octombrie, cadrele didactice din invatamantul primar vor alege din oferta existenta, manualele adecvate nivelului de pregatire a clasei. Comenzile pentru manualele in format print si digital vor fi facute de catre scoli si transmise inspectoratelor scolare judetene si Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE). La finalul procesului de centralizare a cererilor, CNEE va incheia contracte cu ofertantii care au castigat licitatia, in vederea achizitionarii manualelor solicitate de catre unitatile de invatamant. Editurile vor tipari si distribui, apoi, manualele catre inspectoratele scolare judetene.
Noile manuale sunt parte a unui proces de modernizare a educatiei, de adaptare a ei la realitatile societatii contemporane. Aceste manuale au si o componenta digitala, insa varianta digitala nu inlocuieste manualul tiparit. Cele doua variante ale manualelor (print si digital) functioneaza in paralel. Introducerea formatului digital este un pas in plus pe care MEN il face pentru adaptarea invatamantului romanesc la tendinta mondiala de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul de predare – invatare. Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate, sporind gradul de interes al elevilor si contribuind la cresterea calitatii si performantelor actului educational. Un alt avantaj al noilor manuale este ca acestea prezinta mai multa rigoare in privinta calitatii continutului. Viabilitatea manualelor este de patru ani scolari, cu posibilitatea de extindere pentru inca doi ani scolari, cu conditia reevaluarii lor. Manualele scolare sunt supuse unui proces periodic de analiza, pe durata valabilitatii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.