MAPN continuă campania de recrutare pentru rezerviști voluntari. 90 de locuri sunt disponibile județul în Neamț

Comunicat de presă Centrul Militar Județean Neamț:

  1. Vă doriți o relație contractuală cu instituția militară, dar care să nu vă afecteze continuarea proiectelor personale și profesionale în care sunteți deja implicați? Tocmai asta vă oferă programul Ministerului Apărării Naționale pentru formarea REZERVIȘTILOR VOLUNTARI.

Astfel, în timp ce militarii profesioniști sunt prezenți zi de zi în unitatea militară în care sunt angajați, rezerviștii voluntari trebuie să fie prezenți la unităţile lor doar în perioadele de instruire și de îndeplinire a misiunilor, atunci când sunt chemați, pentru anumite perioade, scurte și bine determinate.

Ministerul Apărării Naționale lansează o nouă campanile de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar, seria aceasta fiind scoase la concurs, la nivel național, un număr de 1052 funcții. În județul Neamț sunt disponibile 90 locuri, dintre care 53 în garnizoana Piatra Neamț și 37 în garnizoana Roman.

Înscrierile au loc în perioada 23 octombrie 2023 – 10 noiembrie 2023, numai la sediul Biroului informare-recrutare, iar la prezentarea la Centrul Militar Județean Neamț, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

– permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

După înscriere, ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:

  1. Selecție – în perioada 30 octombrie 2023 – 17 noiembrie 2023;
  2. Vizita medicală – Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași – în perioada 01 – 24 noiembrie 2023;
  3. Repartizarea pe unități, arme/servicii/specialități militare a candidaților – în perioada 04 – 08 decembrie 2023;
  4. Instruirea candidaților fără pregătire militară anterioară – în perioada 15 ianuarie 2024 – 02 februarie 2024.

Conform prevederilor Legii nr. 115/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor militari, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, aceștia beneficiază de anumite avantaje, dintre care amintim:

– posibilitatea continuării carierei în viaţa civilă;

– cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire şi nici la misiuni este de 30 % din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut;

– a crescut cuantumul indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

– nu mai există obligația restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;

– au fost eliminate limitările privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;

– există posibilitatea repartizării în funcții, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

– cursuri gratuite, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate, în funcție de nevoile unităților militare.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la sediul biroului nostru din Piatra Neamț, str. Durăului nr. 9 sau la numerele de telefon 0233213886, 0233213473 sau prin email la adresa recrutaremapn.neamt@gmail.com.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

  1. Ești asistent medical generalist și ți-ar plăcea o carieră în Armata României?

În perioada 23.10 – 11.11.2023 te poți înscrie pentru cele 70 de locuri la Cursul de formare a subofițerilor în activitate, specialitatea militară ”SANITAR”, scoase la concurs de Centrul de perfecționare medico-militară din Sibiu:

– Perioadă de selecție: 30.10 – 17.11.2023;

– Vizită medicală: 06 – 24.11.2023;

– Termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 28.11.2023;

– Susținerea examenului de admitere: 14.12.2023;

– Perioada cursului: 15.01 – 21.06.2024.

ATENȚIE: Pentru specialitatea militară SANITAR, candidații trebuie să deţină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România!

CRITERII DE RECRUTARE pentru cursul de formare a SUBOFIȚERILOR în activitate:

Vârsta maximă: 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare.

Studii: absolvenţi ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și învățământ postliceal – calificarea Asistent medical generalist sau învățământ universitar de licență – specializarea Asistență medicală generală.

Vechime:

– pentru candidaţii care sunt militari în activitate în cadrul MApN: cel puţin 1 an vechime în serviciu ca soldaţi/gradaţi profesionişti în activitate (calculată de la data absolvirii programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare a ofiţerilor în activitate) și să fi fost apreciat în ultimul document de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin “Foarte bun”;

– pentru candidaţii care provin din rândul persoanelor care nu au grad de cadru militar în rezervă: 1 an experiență în domeniul studiilor necesare, corespunzătoare specialității militare (să facă dovada că au lucrat cel puțin 1 an în domeniul studiilor cerute, inclusiv activitate de voluntariat).

ÎNSCRIERE:

Înscrierile se fac online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau personal, la sediul biroului nostru din Piatra Neamț, str.Durăului nr.9,0233213886/0233213473.

SELECȚIA aptitudinală constă în parcurgerea:

– probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional);

– probelor fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 45 sec. ; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 9 min. și 45 de sec.);

– interviului de evaluare finală.

CONCURSUL DE ADMITERE

Pentru informații despre probele de concurs, consultați metodologia de admitere și ghidurile emise de către instituția organizatoare a concursului de admitere (se vor publica pe site-ul https://cpmm.mapn.ro).

Pentru informare cu privire la profesia militară şi la oferta armatei, accesaţi site-ul: www.recrutaremapn.ro.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Neamţ, activitatea de recrutare se desfăşoară de către Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Neamţ, situat în Piatra Neamţ, strada Durăului nr. 9, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 10.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233213886, 0233213473 int. 117, 0732560973.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro sau paginile oficiale de Facebook, RecrutareMApN şi Centrul Militar Judeţean Neamţ.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.