Propunerea legislativă pentru completarea Legii drepturilor pacientului nr.46/2003, inițiată de senatoarea Nicoleta Pauliuc, semnata și de deputata PNL de Neamt, Mara Calista, a fost adoptată de Senat, ca primă Cameră sesizată. ”Propunerea reglementează ”dreptul de a fi uitat” al supraviețuitorului de cancer.

”Se preconizează ca în situația încheierii contractelor de asigurare, în cazul în care distribuitorul de asigurări sociale solicită supraviețuitorului de cancer informații și documente în vederea evaluării riscului pentru preluarea, respectiv menținerea în asigurare, acesta să aibă dreptul de a nu le furniza pe acelea care vizează afecțiunea oncologică, dacă a trecut un termen de 7 ani de la data încheierii protocolului oncologic. În cazul supraviețuitorului de cancer al cărui diagnostic a fost pus înainte de vârsta de 18 ani, termenul este de 5 ani de la data încheierii protocolului oncologic”.

Voi vota pentru adoptarea acestei legi importante, pentru că supraviețuitorii de cancer trebuie să aibă toate condițiile pentru o viață de calitate, împlinită și lipsită de inechități”, transmite Mara Calista.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.