Deputata PNL de Neamt, Mara Calista, anunta ca Parlamentul a aprobat o Ordonata de Urgenta, prin care 139 de comunitati marginalizate vor primi fonduri nerambursabile, de pana la 100.000 de euro, bani cu care serviciile comunitare din comunitatile respective, vor sprijini persoanele afectate de sărăcie. ”Am votat pentru adoptarea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.31/2021 privind derogarea de la prevederile art.47 alin.(6) din Legea nr.500/2002 privind finanţele publice. Astfel, se asigură infrastructura de funcționare a serviciilor comunitare integrate din comunitățile marginalizate. Ministerul Muncii a fost autorizat, ca în cadrul proiectului ”Creșterea capacității MMPS de coordonare metodologică a SPAS-urilor în vederea îndeplinirii atribuțiilor și obligațiilor legale pe domeniul serviciilor sociale și a creșterii calității serviciilor oferite cetățenilor”, să cuprindă în listele de investiții și să achiziționeze documentațiile tehnico – economice aferente obiectivelor de investiții destinate centrelor comunitare integrate și aparținând celor 139 de unități administrativ – teritoriale marginalizate eligibile.

Prin acest proiect se oferă sprijin celor 139 de comunități cu tip de marginalizare peste medie și severă să acceseze fonduri nerambursabile în valoare minimă eligibilă de 10.000 de euro și valoare maximă eligibilă de 100.000 de euro”, transmite Mara Calista.

Proiectul Guvernului, ”Servicii comunitare”, deserveste persoanele afectate de sărăcie din 139 de comunități rurale și mic urbane cu marginalizare severă și peste medie, ce vor beneficia de servicii sociale integrate, adaptate tuturor nevoilor identificate, de la cele sociale, de sănătate sau educație, până la ocupare, locuire și accesul la documente de identitate.

Fiecare Caz Social este evaluat de o echipă mixtă, formată din specialiști în domeniul social, medical și educațional, care vor trebui să se coordoneze, astfel încât fiecare persoană să fie îndrumată și ajutată să acceseze toate serviciile de care are nevoie.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.