Deputata PNL de Neamt, Mara Calista, anunta ca astazi a fost adoptata o modificare la lege, prin care valoarea tichetelor de masa creste cu 10 lei pe zi, iar copiii vor putea merge in tabără cu voucherele de vacanta ale parintilor. ”Astăzi am votat pentru adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea alin.(6) al art.24 din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Pentru a-i ajuta pe cetățeni în această perioadă complicată se majorează valoarea nominală a unui tichet de masă.

 În urma unui amendament pe care l-am depus alături de colegii parlamentari, valoarea nominală maximă a unui tichet de masă a fost majorată de la 20,17 lei/zi, la 30 de lei/zi, începând cu data de 1 iulie 2022. Această majorare înseamnă tichete în valoare de aproximativ 600 lei lunar, cheltuiala deductibilă pentru angajator și sumă pentru care angajatul datorează doar impozitul pe venit, în procent de 10%.

De asemenea, prin această lege se oferă posibilitatea ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu vouchere de vacanţă acordate părinţilor.

 Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor potrivit prezentului alineat se stabileşte prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului finanţelor”, transmite Mara Calista.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.