Imensa tragedie de la Spitalul Judetean Neamt scoate la iveala nesimtirea si laturile absolut inumane ale politicienilor avizi de functii si de avere. La aceasta categorie se incadreaza si directorul Lucian Micu, uns in functie de seful lui de partid, Ionel Arsene, ca recompensa politica.

La ora producerii incendiului, directorul Micu era la o petrecere in judetul Suceava. Nimic de comentat, nimeni nu poate sa prevada un dezastru. Numai ca Micu a ajuns la spitalul de unde incaseaza salariu de 10.000 de lei plus un bonus de o mie de euro, abia dupa vreo 4 ore. Micu a fost atat de laș, incat a intrat pe furiș in spital, fara sa indrazneasca sa dea ochii cu presa sau macar cu rudele disperate ale victimelor incendiului. Si ce credeti ca a facut Micu in spital? A chemat la ordine un jurnalist sluga a lui Arsene, caruia i-a acordat o declaratie filmata prin care incerca sa se disculpe. Fara sa fie deranajat cu intrebari incomode pe care i le-ar fi putut pune jurnalistii nealiniati. Nici pana astazi, la 24 de ore de la nenorocire, Micu nu a iesit in fata presei cu explicatii, sfidand cu cea mai mare nesimtire o tara intreaga, oripilata de ce s-a intamplat in ditamai spitalul judetean, condus de un politruc. De demisie, nici vorba.

Exact aceeasi atitudine o are si seful lui, baronul Arsene. El era la Bucuresti, unde își petrece cea mai mare parte din timp (în folosul nemtenilor care l-au ales, desigur) probabil la vila lui de lux recent achizitionata, de unde mai pune din cand in cand poze pe facebook pentru amărăștenii platitori de taxe si impozite.

La fel ca Micu, nici Arsene nu a ajuns in fata presei si a rudelor victimelor si nici pana astazi, nu a indraznit sa iasa public in vreo conferinta de presa, sa explice de ce la spitalul pe care îl controleaza, incendiile se sting cu ligheanul cu apa.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pe televiziuni(B1 TV ieri seară, EXPLOZIV TV-Neamț astăzi dimineață) a apărut informația că CIORĂPEL nu este în ȚARĂ. Pe Antena3, în seara tragediei el spunea ca vine de la CAPITALĂ și este foarte afectat că de la nivel local nu l-a băgat nimeni în seamă……

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.