Ion Asaftei, liderul ALDE Neamt, a confirmat astazi (12 august) intr-o conferinta de presa ca alianta liberal-democratilor cu PSD s-ar putea rupe si ca se poarta negocieri intense cu Pro Romania, pentru formarea unei aliante cu partidul lui Ponta.

Asaftei a explicat ca nemultumirile ALDE vizavi de relatia cu PSD sunt ceva mai vechi. El s-a declarat si astazi nemultumit de faptul ca deciziile care se iau in cadrul coalitiei la nivel central si local (investitii, alocare de fonduri pentru diverse cauze, etc.) sunt asumate doar de PSD, ca si cum ALDE nu ar exista. In opinia celor de la ALDE, limita a fost atinsa cand PSD nu si-a mai respectat promisiunea de a avea candidat comun la alegerile prezidentiale, in persoana liderului cel mai bine cotat in sondaje. PSD nu a mai asteptat rezultatele sondajelor, desemnand-o pe Viorica Dancila drept candidat, desi ulterior, s-a dovedit ca Tariceanu este al doilea clasat in optiunile electoratului, dupa actualul presedinte, Klaus Iohannis. ”Vrem nu vrem, ajungem contracandidati”, a spus Asaftei care a mai adaugat ca potrivit unor voci din mediul politic, nu este exclus un blat Dancila- Iohannis, pe care l-a numit ”un excursionist celebru”. Asaftei a catalogat blatul, drept ”un mars triumfal de pacalire a românilor”.

O alta mare nemultumire a ALDE, este rectificarea bugetara, prin care PSD vrea se taie bani de la Educatie si Investii (inclusiv investitii in autostrazi) pentru a-i aloca serviciilor speciale, incalcandu-se astfel, promisiunile din campania electorala. ”Un miliard pentru servicii. Daca se merge pe aceasta varianta, ALDE nu-si asuma responsabilitatea”, a mai adaugat Asaftei, lasand sa se inteleaga ca ministrii ALDE se vor opune, deci coalitia s-ar putea rupe.

Asaftei a confirmat negocierile cu Pro Romania la nivel central si a spus ca nu are nimic impotriva sa colaboreze cu partidul pui Ponta pe plan local, atat timp cat ambii parteneri ai eventualei coalitii vor da dovada de seriozitate. El a dezvaluit ca si PSD a purtat negocieri cu Pro Romania la un moment dat, insa chiar si asa, ALDE si-a informat partenerii de coalitie (PSD) ca se poarta discutii cu partidul lui Ponta.

Declaratiile complete ale lui Ion Asaftei, in materialul VIDEO de mai jos (sursa imagini- Tv Neamt):

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.