Dupa publicarea articolului ”Trafic de droguri in scoli si licee din Piatra- Neamt”, au aparut mai multe destainuiri, trimise catre redactie sub o forma sau alta, ale unor parinti dar si elevi din oras, despre dimensiunea fenomenului si despre consecintele extrem de grave pe care le are consumul de droguri, chiar si de marijuana, pe care multi il considera un drog cu efecte benefice asupra oraganismului. Ei bine, efectele acestui drog si nu numai, sunt devastatoare, mai ales daca e consumat de la varste fragede.

Am ales pentru publicare, marturia unei mame care s-a destainuit intr-un comentariu la articolul mentionat mai sus si care s-a semnat, DANA. Il redam integral, fara modificari si fara alte comentarii. Aceasta destainuire vine si ca o confirmare ca tot ceea ce am dezvaluit noi este cat se poate de real si daca autoritatile nu pun la un punct un plan concret, ne vom trezi in mijlocul unei generatii cu destine distruse iremediabil si reprezinta un semnal de alarma in plus, fata de cel tras de noi.

Au ajuns o mana de ”smecheri” pusi pe capatuiala sa distruga o intreaga generatie. Este un adevarat flagel, iar cei care ajung sa consume etnobotanice isi prajesc creierul iremediabil. Cu marihuana, daca te trezesti la timp mai ai ceva sanse, insa apar leziuni pulmonare si renale care pot provoca in timp cancer.

Copilul meu mai mic, ca mai toti adolescentii din acest minunat oras, invata toata saptamana in forta, iar vinerea pleca cu prietenii la ”Germans” si se intorcea cu unul din ei acasa , de-a dreptul loviti. A doua zi , in camera in care dormeau, mirosea marihuana in aerul respirat. Parintii prietenului lui nu stiau nimic. Al meu, ajuns student la Medicina, a participat la un curs despre ”binefacerile” substantelor interzise si s-a trezit brusc.

Avea dureri de cap ingrozitoare. M-au costat intr-o saptamana aproape 1000 de euro toate investigatiile, ca sa stim cum stam.

Dureros ca la 19 ani sa constati ca ti-ai afectat sanatatea in asa hal incat din fiecare cabinet medical iesi cu cate un diagnostic deloc de neglijat.

Si asta pentru ca acesti ”smecheri” se joaca cu mintea copiilor nostri , iar noi parintii, fara ajutorul autoritatilor , suntem fara putinta de a rezolva ceva in mod real. Am cunoscut parinti disperati si copii care ar fi trebuit sa aiba un viitor stralucit, dar din pacate au ajuns niste rebuturi.

Gunoi alb, care il intalnesti pe toate strazile din mult ravnitul occident. Ar trebui lucrat cu mintea copiilor nostri in mod conjugat, scoala, parintii si autoritatile, pentru a nu mai fi tentati sa incerce senzatiile tari, sa fie corect informati asupra riscurilor, sa capete mai multa siguranta in fortele proprii si sa se pretuiasca mai mult. Atunci, si-ar inchide taraba cel ce nu mai are cui vinde.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Deschideți o campanie faceti ceva ca autoritatile nu fac nimic si io am probleme cu copilu mam plîns si la Domnu Chitic dar nimic am vazut zilele trecute o masina de poliție a facut rondu de doua ori si atât sub nasu lor se vand etnobotanicile si sant cu masina stau asteapta iau si fumează chiar azi pe la 11 in fata mea doi copii pana in 18 ani isi făceau țigara ce mai poliția e coruptă frate mare cine sa ne ajute stam sa vedem cum se ninoroceste o generație de copii rusine si mai vor sa mergem la vot

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.