Actualizare- 11 august: PROTESTATARI DIN NEAMȚ, MĂRTURII DIN INFERN- JANDARMII AU ÎNCEPUT AGRESIUNEA. S-AU ARUNCAT GRENADE CU GAZ, FĂRĂ SĂ FIE NIMENI VIOLENT

Actualizare: Poza trimisa de nemteni. Grenadele cu gaze iritant lacrimogene cu care s-a tras in manifestantii pasnici in scopul de a sparge mitingul de la Bucuresti.

Actualizare: VIDEO primit de la nemțenii din București, după intervenția disproporționată a jandarmilor. În imagini se văd și mașini de luptători SAS (mascați). Se poate observa ca oamenii din imagini protestează pașnic

Actualizare: La ora 23:20, pe posturile nationale de televiziune s-a anuntat ca mai multi jandarmi au fost atacati si li s-au luat armele. Informatiile nu sunt confirmate inca oficial.

Actualizare: Mitingul este pe cale sa fie spart. In piata abia se respira. Sunt mai multi raniti atat din randul protestatarilor cat si din randul jandarmilor. Jandarmii sunt acuzati ca reactioneaza disproportionat si agreseaza chiar si pe manifestantii pasnici.

Actualizare: Se folosesc în continuare gaze lacrimogene. Sunt chemate ambulanțe în mulțime.

Actualizare: ”Ne omoara!”, este ultimul mesaj, insotit de o poza, de la nemtenii care protesteaza la Bucuresti

Actualizare: Pentru moment, lucrurile par sa se mai fi linistit. In jurul orei 22:20, manifestantii au reusit sa-si reocupe locurile in piata, iar incercarea de spargere a mitingului a esuat.

Stirea initiala: Primim marturii de la nemtenii plecati la mitingul de la Bucuresti. In Piata Victoriei este un adevarat haos, iar jandarmeria este acuzata ca lanseaza continuu grenade cu gaz iritant lacrimogen, in mod nejustificat si in exces. Cei aflati acum in piata (ora 22) spun ca jandarmii folosesc forta impotriva oamenilor pasnici, iar scopul este de a se sparge manifestatia. In piata abia se poate respira si totul este aproape un haos.

Circula informatia ca galeriile au fost aduse in piata de PSD tocmai pentru ca jandarmii sa aiba un pretext de a actiona violent.

Nemtenii care ne trimit date de la fata locului, spun ca toate trupele de jandarmi au fost mobilizate in jurul cladirii Guvernului Romaniei. Potrivit acelorasi surse, numarul manifestantilor este de peste 300.000 de oameni, poate chiar 400.000.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.