În urma activităților investigative, polițiștii au descoperit la o societate cu profil dezmembrări auto, un vehicul ce fusese închiriat la data de 27 aprilie 2021, nefiind restituit la termenul menționat în contractul de închiriere.

La data de 11 mai 2021, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat de 36 de ani, din Bacău, reprezentatul unei societăți de închiriere autoturisme din Piatra Neamț, cu privire la faptul că unul dintre clienți nu a restituit vehiculul la expirarea perioadei de închiriere.

Din investigațiile efectuate a reieșit că, la data de 27 aprilie 2021, un bărbat de 27 de ani, din Icușești, ar fi închiriat un autoturism de la o societate de profil, pe care nu l-ar mai fi restituit la finalizarea contractului.

Polițiștii au stabilit faptul că, acesta ar fi înstrăinat autoturismul în cauză unui alt bărbat de 30 de ani, din Roman, obținând astfel o sumă de bani necesară pentru acoperirea unei datorii acumulate la jocuri de noroc.

În continuare, bărbatul de 30 de ani, ar fi vândut vehiculul unei societăți cu profil dezmembrări auto din localitatea Secuieni.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, la data de 13 mai a.c., autoturismul a fost descoperit la societatea în cauză, fără a prezenta avarii.

Astfel, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat la aproximativ 25.000 de lei, a fost recuperat integral.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.