Pe 7 si pe 8 iunie, judetul Neamt gazduieste cea de a cincea editie a Moldova Classic Rally, o manifestare pentru iubitorii de masini de epoca. Organizatorii sunt Consiliul Județean Neamț, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț și Retromobil Club România. Consiliul Judetean Neamt a alocat 51.000 de lei pentru organizarea acestei manifestari, a declarat astazi intr-o conferinta de presa Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt.

Moldova Classic Rally a fost conceput ca o acțiune regională și este organizat anual în diferite județe ale Moldovei prin inițiativa filialelor județene a Retromobil Club Romania.

Ediția inaugurală a avut loc în județul Iași în anul 2015. Pe rând, în următorii ani, au găzduit astfel de evenimente județele Vaslui, Bacău și Suceava.

În consecință, și numărul participanților a crescut și s-a diversificat, fiind prezenți tot mai mulți competitori din alte zone ale țării decât din Moldova.

Editia din Neamt incepe pe 7 iunie, cand cele 40 de masini de epoca vor pleca la ora 10 din Roman si vor ajunge la ora 13 la stadionul din Targu Neamt de unde vor pleca la ora 14 spre Piatra- Neamt, unde vor ajunge in jur de ora 19 pe Platoul Curtii Domnesti, apoi vor fi parcate in parcarea Hotelului Central unde vor putea fi vazute pe tot parcursul noptii.

Vineri, 8 iunie la ora 10, convoiul de masini de epoca va pleca din Piatra- Neamt de pe platoul Curtii Domnesti si vor parcurge traseul Dobreni- Bodesti- Pipirig- Durau, cu revenire in Piatra- Neamt pe acelasi traseu, in jurul orei 18:30, tot la Curtea Domneasca.

Manifestarea este denumita sugestiv raliu, ea fiind mai degraba o defilare a masinilor de epoca, intretinute cu multa pasiune de catre posesorii lor.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.