Cel putin 3 masini de politie din Italia au fost vazute ieri (16 martie), in trafic în judetul Neamt. Masinile marca Jeep sunt inscriptionate cu ”Polizia”, sunt echipate cu girofaruri si au placute de inmatriculare pe care scrie de asemenea ”Polizia”.

Masinile au fost vazute seara trecuta in Piatra- Neamt si conform unor martori, ar fi fost vazute si in orasul Roman, avand in functiune semnalele luminoase (sursa foto- facebook: Iulian Idriceanu)

In mod normal, cand institutii de forta din alte țări ajung pe teritoriul României, autoritatile nationale si locale ar trebui informate, iar acestea la randul lor, sa informeze populatia despre prezenta unor politisti straini pe teritoriul judetului, astfel incat sa nu se creeze confuzie sau panica si sa nu se dea ocazia lansarii unor presupuneri ce se pot transforma in zvonuri si mai apoi in scenarii demne de teoria conspiratiei.

Astazi, la Politia Neamt nu se stia absolut nimic despre prezenta in judet a unor politisti din alt stat, desi politistii nemteni nu au voie sa mearga in misiune fara sa anunte, nici macar pe teritoriul altui judet, regula fiind valabila pentru politistii din toata țara. ”Cu privire la aspectele semnalate de dumneavoastră, precizăm că nu avem detalii despre tranzitarea județului Neamț, de către autospeciale aparținând statului Italian.

Totodată, facem precizarea că în perioada recentă, generat de situația de la granița cu Ucraina, în tranzit prin județul Neamț, se află mai multe autoturisme din alte state”, a declarat pentru tvmneamt, sinsp. Ramona Ciofu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

Nici la Prefectura Neamt nu se stie nimic despre masinile de politie din Italia care patruleaza prin judet. Contactat de tvmneamt, Prefectul Adrian Nita a spus ca nu stie si nici nu a auzit pana acum nimic despre acest subiect.

De cand cu razboiul din Ucraina, judetul Neamt pare sa fi devenit un fel de sat fara caini, desi Romania nu este implicata in niciun fel in conflict. In urma cu cateva zile, o coloana militara franceza a fost vazuta pe Valea Muntelui la Poiana Largului (detalii, pe vestea.net-VIDEO Convoi militar străin, la o benzinărie din Poiana Teiului). Desi subiectul a fost facut public, pana astazi, nicio autoritate nu oferit populatiei explicatii, desi din cate se stie pana la ora asta, Romania nu este sub ocupatie straina si pare a fi inca un stat suveran.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.