Anuntul din imagine a fost pus astazi la intrarea in incinta bazei sportive din Piatra Neamt. Se pare ca sfarsitul echipei FC Ceahlaul si al stadionului din Piatra Neamt este mai apropape decat ne imaginam, daca oamenii si institutiile care pot impiedica asta nu se implica.
“ACCESUL INTERZIS. DIN CAUZA LIPSEI APEI POTABILE SUNTEM NEVOITI SA INCHIDEM BAZA SPORTIVA PE O PERIOADA NEDETERMINATA. NE CEREM SCUZE PENTRU DISCONFORTUL CREAT. CONDUCEREA.” Asa suna anuntul.
11125330_10203155522647378_1130173831_n

Dezastrul fotbalului nemtean are si un nume: Angelo Massone. El are toate sansele sa egaleze in faima escroci celebri, cum ar fi cel care a “vandut” de vreo trei ori turnul Eiffel.
La ora asta, stadionul din Piatra Neamt are lacat pe poarta dupa ce s-a oprit si furnizarea apei, in urma cu cateva zile fiind oprite gazul si curentul electric din cauza datoriilor imense la companiile care furnizeaza aceste utilitati. In baza nu pot desfasura activitati sportive decat elevii de la CS Olimpia, care au utilitati separat de stadion.
Cea mai grava problema este ca gazonul, care in maximum doua zile se va degrada iremediabil, pentru ca nu poate fi stropit si nici nu a mai beneficiat de tratamente de cand “potentul” finantator a preluat fraiele clubului. O eventuala inlocuire a gazonului ar costa aproape 200.000 de euro, suma pe care nu credem ca cineva ar fi dispus la ora asta sa o puna la dispozitie.
Iar ca dezastrul sa fie complet, nici firma de paza cu care clubul are contract nu mai poate face “acte caritabile” mai mult de doua saptamani.
In acest context, aflam ca “investitorul” Massone a fost marti in Piatra Neamt, a stat pana miercuri dimineata si si-a completat profilul de tepar, cazandu-se la un alt hotel decat cel la care a stat pana acum, ca sa evite plata datoriilor pentru cazare, de pe vremea cand era prezent mai mult in oras. Vizita lui a fost foarte scurta si se pare ca a fost facuta pentru a pune la cale strategia de intrare in insolventa a clubului, alaturi de un om pe care tocmai ce l-a demis din conducere, ceea ce suna cel putin ciudat. Si ca sa nu mai existe dubii asupra adevaratelor intentii ale italianului, aflam ca a platit salariile pentru o luna la vreo sapte jucatori, pentru a nu se aduna trei luni de restanta, jucatorii sa devina liberi de contract iar el sa nu-i mai poata vinde, respectiv sa incaseze niste sume frumusele pentru ei. Se estimeaza ca datoriile clubului ar fi undeva in jurul sumei de 1,7 milioane de euro si sunt serioase indoieli ca “finantatorul” din cizma ar avea macar intentia sa le achite. Asadar, situatia clubului si a bazei sportive din Piatra Neamt este una cat se poate de grava dupa ce destinele acestor importante repere nemtene au incaput pe mana unia ca Angelo Massone.
La indemnul suporterilor si al celor doi- trei angajati care au mai ramas sa faca “munca patriotica” la stadion dupa ce nu si-au mai incasat salariile de multe luni de zile, facem un apel catre institutiile judetene si locale sa faca tot ce le sta in putinta pentru a aduce lucrurile la normal. Facem apel in special la conducerea primariei Piatra Neamt, mai ales ca baza-i apartine, iar o investitie de 20 de milioane de euro risca sa se transforme in ruina.

Ionut Corfu

2 COMENTARII

  1. 1. Cum puteți scrie fără surse?
    2. Ce firmă de pază asigura asigură stadionul? Dacă ăți fi trecut pe acolo ,poate ăți fi observat ca poliția locală asigura securitatea stadionului și nu de 3 zile ci de câțiva ani.
    3. Dacă ăți intra pe stadion să numărați muncitorii, va asigur ca sunt mai mult de 4.

    Cu alte cuvinte sunteți degeaba…faceți articole neinspirate degenerând realitatea nu pentru ca aveți cititori sau spectatori cărora le place drama..ci pentru ca sunteți voi cu vaca..

    • La firma de paza s-a apelat si inca se mai apeleaza ori de cate ori a fost nevoie. In tot campionatul care tocmai s-a incheiat, firma de paza a prestat servicii fara a fi remunerata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.