Măsuri pentru fluidizarea traficului din Piatra-Neamț

 Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt: Ca urmare a disconfortului apărut în ultimele zile în traficul din municipiul Piatra-Neamț, astăzi a fost convocată Comisia pentru analiza și asigurarea fluidizării circulației rutiere în municipiul Piatra-Neamț.

Serviciul rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț și Poliția Locală Piatra-Neamț vor colabora pentru fluidizarea traficului. Principalele puncte critice din oraș sunt sensurile giratorii de lângă Hotelul Ceahlău și Muzeul de Istorie, urmând ca poziționarea trecerilor de pietoni din Piața Ștefan cel Mare (de la magazinul Altex și magazinul Unic) să fie modificată. Astfel, trecerea de pietoni din fața magazinului Altex va fi mutată la jumătatea distanței dintre trecerea actuală și cea de la Teatrul Tineretului, iar trecerea de pietoni semaforizată de la magazinul Unic și cea de la blocul turn vor fi comasate într-un singur amplasament, la jumătatea distanței dintre cele două treceri existente.

Problema aglomerației din trafic se va amplifica odată cu începerea lucrărilor și la celelalte două proiecte de reorganizare a coridoarelor de mobilitate din Piatra-Neamț (Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian, Str. Mihai Viteazu). Pentru a reduce gradul de disconfort din trafic, pe lângă măsurile de fluidizare a traficului hotărâte astăzi, încurajăm folosirea mijloacelor de transport în comun și a altor mijloace alternative de transport. Complexitatea lucrărilor de înlocuire a rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale și asfaltare este una ridicată, iar aceste proiecte, cu termen de finalizare de un an și două luni, creează inevitabil și un anumit deranj pe durata implementării lor.

Vom reveni periodic cu informații relevante despre starea traficului din municipiul Piatra-Neamț.

Regretăm disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere! Doar împreună reclădim Piatra-Neamț!

I.C.

 

1 COMENTARIU

  1. Vă rugăm , pe str. Ana Ipătescu la grădiniță din capătul străzi , dimineața și seara ( la aducerea copiilor și la luarea de la grădiniță ) e dezastru . Puteți prelungi ,SENS UNIC’ PÂNĂ ÎN CAPĂTUL STRAZI (la grădiniță) întoarcerea prin ocolirea blocului A14 (nr6) E FOARTE SIMPLU . Vă rog veniți pe teren și examinați la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.