Politistii din Sabaoani au depistat in trafic o autoutilitara care era incarcata cu 3,5 mc de material lemnos, fara documentele necesare. Lemnul a fost confiscat si soferul sanctionat.

Totodata, IPJ Neamt reaminteste ca exista o aplicatie pentru telefoane mobile care a fost lansata in urma cu putin timp de Ministerul Mediului, cu ajutorul careia orice cetatean poate verifica instant daca un transport de material lemnos este efectuat  in legalitate sau ni si poate proceda in consecinta. Site-ul TVM a anuntat la vremea respectiva lansarea aplicatiei. Detalii aici: JAFUL DIN PADURI POATE FI OPRIT. MINISTERUL MEDIULUI A LANSAT „INSPECTORUL PADURII” 

”În ziua de 28.07.2016, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani, aflânduse în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Adjudeni, au oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că șoferul, un bărbat de 45 de ani, din Adjudeni transporta cantitatea de 3,5 mc material lemnos esență fag, fără a deține aviz de însoțire sau alte documente prevăzute de legislația silvică. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei, pentru săvârșirea contravenției prev. de art. 19 din Legea nr. 171/2010. Totodată în temeiul art. 19 alin. 1 din Legea 171/2010 a fost confiscată întreaga cantitate de material lemnos, care a fost dată în custodia Ocolului Silvic Roman. A fost dispusă și măsura confiscării mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției, aflat în proprietatea conducătorului auto.

 Aducem în atenția publicului faptul că a fost implementată o nouă aplicație mobilă “Inspectorul Pădurii”, ce reprezintă componenta pentru populație a Sistemului informațional integrat de urmărire în timp real a masei lemnoase din România. Această aplicație poate fi utilizată de populație în scopul verificării unui transport de masă lemnoasă, operațiunea efectuându-se prin introducerea unui număr de înmatriculare auto. Aplicația este în faza de test, valabilă doar pentru utilizatorii de sisteme de operare andriod, putând fi descărcată și testată accesând Google play. Informațiile furnizate în urma accesării sunt următoarele:  existența sau inexistența codului unic generat de sistemul Woodtracking în momentul plecării transportuluide material lemnos  termenul maxim de valabilitate a codului este de 72 de ore, în funcție de distanța de transport  în cazul consultării unui cod valabil, aplicația va returna următoarele date: data și ora emiterii codului, volumul, specia/sortimentul lemnului. În cazul accesării aplicației și constatării unui transport ilegal de material lemnos, cetățenii sunt rugați să anunțe Poliția prin sistemul unic de urgență 112! ”, anunta IPJ Neamt

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.