Actualizare: Sentința de astăzi nu este definitivă, Gabor având dreptul la contestație în termen de 48 de ore. Abia după ce se judecă contestația, dacă decizia rămâne definitivă, acesta va fi arestat preventiv.

În referire la aspectele de interes pentru dumneavoastră, vă putem comunica faptul că, solicitarea în cauză a fost formulată de Inspectoratul de Poliție Județean Neamț ca urmare a nerespectării obligațiilor stabilite prin măsura preventivă, neprivativă de libertate a controlului judiciar”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

Știrea inițială: Matteo Gabor, tânărul de 19 ani, în casa căruia a murit anul trecut Shara Ionășchiță, eleva de 16 ani din București, a fost arestat preventiv din nou astăzi, după ce judecătorii de la Tribunalul Neamț au admis cererea IPJ Neamț. Plasarea în regim de detenție, vine după ce s-ar fi constatat că a încălcat obligațiile impuse pe perioada controlului judiciar.

Gabor a fost arestat preventiv aproape jumătate de an după moartea fetei, apoi a fost pus în arest la domiciliu, ulterior, fiind plasat sub control judiciar. De astăzi însă, va sta din nou după gratii, pentru cel puțin 30 de zile.

Gabor a fost recent trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, în dosarul decesului Sharei Ionășchiță. Pe numele lui a mai fost deschis un dosar penal pentru viol, după ce o tânără a dezvăluit că i-ar fi căzut victimă lui Gabor pe când fata avea doar 14 ani, iar el, 16 ani, metoda folosită fiind ca în cazul Sharei: droguri Cristal puse pe ascuns într-o băutură. Dosarul se află acum în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, după ce DIICOT și-a declinat competența.

Minuta instanței privind arestarea preventivă a lui Matteo Gabor:

Alte detalii în articolele de mai jos:

Tânărul în casa căruia a murit Sara, a fost trimis în judecată. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal și pentru viol. Victima avea doar 14 ani

Cum s-au dat în primire între ei, traficanții de droguri. Detalii cutremurătoare din dosarul/rechizitoriul morții elevei de 16 ani, din București

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.