Apare primul mesaj de mea culpa din USR Neamt, dupa esecul de la alegerile prezidentiale. Romascanul Radu Samson, presedinte USR Roman si fost presedinte USR Neamt, are cea mai corecta luare de pozitie de pana acum din interiorul partidului lui Dan Barna si recunoaste ca USR a abordat gresit alegerile prezidentiale si la fel de gresit, de la nivel central s-a aruncat vina asupra electoratului USR, dupa aflarea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidentiale.

Radu Samson își asuma in numele USR si aroganta de care au dat dovada structurile de conducere cand au crezut ca partidul va merge din inertie, doar pentru ca se cheama USR. ”Dragă alegătorule, ne cerem scuze, am greșit.

Vreau să vă mulțumesc vouă, celor 700.000 care ați votat USR PLUS în mai, la europarlamentare, dar NU AȚI MAI VOTAT cu noi ieri pe 10 noiembrie. Vă mulțumesc pentru lecția pe care noi ar trebui să o învățăm de aici. Vreau să-mi cer scuze, în nume propriu, pentru câteva greșeli pe care noi, membrii USR, le-am făcut în ultima vreme.

Îmi cer scuze că am uitat să fim “cetățeni care au ales să se implice politic” și am început să ne comportăm ca niște politicieni clasici. V-am vorbit foarte mult despre cât de bun e USR și prea puțin despre soluții concrete la problemele și nevoile voastre. Știu că voi de fapt asta vreți de la noi: soluții, acțiuni, implicare.

Îmi cer scuze pentru acei colegi care caută vinovații pentru rezultatul de ieri în rândurile alegătorilor. Îmi pare rău că uneori suntem atât de aroganți încât avem pretenția ca voi să votați USR doar pentru că suntem “altfel”, indiferent că facem ceva bine sau nu.

Îmi cer scuze că anul acesta ne-am întors cu spatele la voi și cu fața spre interiorul partidului. În ultimul an, noi membrii USR, am devenit absorbiți de activitatea internă a USR, de organizarea internă si de campaniile electorale. Am uitat de voi, alegătorii, și de lucrurile pe care voi le așteptați de la noi.

Indiferent că ați ales să stați acasă sau că ați ales să votați cu altcineva în semn de protest față de noi, eu unul am înțeles mesajul.

Totodată, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au votat candidatul Alianței USR PLUS la alegerile de ieri. Indiferent că ne-ați votat pentru că vă place Dan Barna, unul dintre partide ori amândouă, sau că ați făcut-o pentru că aveți încredere într-un membru USR sau PLUS, vă mulțumesc. Voturile voastre ne ajută să mergem mai departe”, spune Radu Samson, presedintele USR Roman.

La capitolul greseli USR, s-a putea inscrie si faptul ca oamenii lui Dan Barna au dat dovada de o autosuficienta sinucigasa si au crezut ca alegerile se castiga foarte usor doar cu facebook, ignorand total comunicare cu alegatorii prin intermediul presei online sau print, sau prin contact fata in fata pe strada, in lumea reala.

Intre alegerile europarlamentare si cele prezidentiale, in doar 6 luni de zile, USR a pierdut aproximativ 700.000 de voturi, la aceasta situatie contribuind din plin si scandalul legat de frauda cu fonduri europene, in care a fost implicat Dan Barna, dupa dezvaluirile Rise Project.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.