Medicul coordonator al Centrului de vacccinare de la Cordun-Simionesti, a fost amendat cu 10.000 de lei de DSP Neamt, dupa ce 3 persoane au primit a 3-a doza dintr-un alt vaccin, decat cele doua recomandate de CNCAV. ”A fost finalizata cercetarea situației întâlnite în cadrul centrului de vaccinare unde s-a remarcat faptul că 3 persoane au fost vaccinate cu doza 3 de vaccin AstraZeneca.

Echipa de control a aplicat o amenda in valoare de 10.000 lei coordonatorului centrului de vaccinare pentru nerespectarea prevederilor instrucțiunilor privind vaccinarea, in vigoare.

Reamintim următoarele:

• Conform instrucțiunii CNCAV nr. 242, in România se poate efectua, din data de 28 septembrie 2021 o doză de rapel (booster) NUMAI cu Pfizer sau Moderna la toate persoanele care au fost vaccinate cu doua doze din vaccinurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneca, după cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a 2-a.
• Direcția de Sănătate Publică Neamț a transmis, de fiecare data, cu celeritate, către toate unitățile vaccinatoare din județ instrucțiunile CNCAV, spre conformare.
• Prevederile instrucțiunilor au fost publicate în comunicatele de presă ale instituției, la momentul apariției lor”, se arata intr-un comunicat DSP Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.