Personalul medical si cel auxiliar din unitatile de stat nemtene ar putea beneficia, din vara acestui an, de un spor de fidelizare de 10%, la initiativa Sindicatului Sanitas.

Sindicat Sanitas

“Se impune in regim de urgenta luarea unor masuri de fidelizare data fiind dimensiunea fenomenului de migrare a personalului sanitar. Ministerul Sanatatii agreaza si sustine aceasta propunere; vor fi purtate discuti pe aceasta tema si la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in vederea inventarierii resurselor financiare necesare. A fost agreat termenul de 1 iunie pentru finalizarea demersurilor si transpunerea in plan legislativ”

Acesta a fost doar unul dintre punctele discutate la Conferinta Nationala sustinuta la finele lunii trecute cu reprezentantii Sanitas, printre care s-a numarat si Eva Ungureanu, presedinte interimar la Sanitas Neamt.

Discutiile ulterioare purtate cu reprezentantii Guvernului au vizat si alte teme majore. Un punct important vizeaza necesitatea elaborarii unui nou Regulament de sporuri. S-a stabilit ca pana la 1 iunie 2015 Ministerul Sanatatii sa elaboreze un proiect de Ordin pornind de la propunerile venite din partea organizatiilor judetene Sanitas, care vizeaza acordarea de sporuri pentru conditii de munca, acolo unde nu sunt in prezent, dar si pentru a le majora pe cele foarte mici. Deblocarea de posturi in sanatate este un punct important discutat de reprezentantii M.S. si cei ai Sanitas, iar potrivit sindicalistilor, Ministerul Sanatatii sustine necesitatea suplimentarii de personal  in functie de buget, acolo unde unitatile spitalicesti fac dovada ca se confrunta cu o reala lipsa de personal.

Contractul Colectiv de munca la nivel de sector trebuie renegociat, sustine Sanitas, in conditiile in care cel actual este valabil pana la 31 decembrie 2015. Problematica salarizarii din Centrele judetene  de transfuzie sanguina este un alt subiect dezbatut de Sanitas si reprezentantii Guvernului.

Sindicat Sanitas

“Desi centrele judetene de transfuzii au fost trecute  in grila de salarizare prevazuta de anexa I a  OUG 17/2008, la nivel clinic, conducerea Institutului National de Hematologie a incadrat corespunzator grilei doar personalul propriu si sefii Centrelor Judetene. Ministerul Sanatatii va intocmi un memorandum privind situatia acestui personal si va dispune acordarea salariilor in cuantumul  prevazut de anexa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.