Primarul Andrei Carabelea a convocat o sedinta extraordinara de Consiliu Local Piatra Neamt pentru luni, 16 noiembrie, in care medicul erou, Catalin Denciu, de la ATI Piatra Neamt, va primi titlul de ”Cetatean de onoare” al orasului.

Catalin Denciu, in varsta de 48 de ani, cunoscut ca un foarte bun profesionist, a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului, in urma incendiului in care 10 pacienti au murit. El a fost transferat in aceasta dimineata la un spital din Belgia, cu un avion Tarom care a decolat de pe Aeroportul Otopeni la ora 7:40.

sursa foto: Inquam Photos

Medicul a fost grav ranit, dupa ce a incercat sa-si salveze pacientii si 3 cadre medicale care se aflau pe Sectie la ora izbucnirii incendiului. Potrivit unor marturii din interiorul spitalului, Catalin Denciu a dus apa de mai multe ori cu un lighean de la baie în salon, intr-o incercare dipserata de a mai salva ce se putea. Sectia ATI a spitalului nu avea nici macar senzori pentru fum, dar nici stingatoare sau hidrant. Combinezonul de protectie s-a topit, medicul suferind arsuri grave la nivelul picioarelor. El a fost gasit cazut in baia de unde incerca sa mai umple un lighean cu apa si a fost apoi evacuat.

Alti sase pacienti si inca 3 cadre medicale au fost raniti in incendiu. 3 dintre pacientii raniti sunt in stare grava la spitalul modular de la Letcani unde au fost transferati in cursul noptii trecute. Ancheta a fost preluata de Parchetul General, iar la spitalul din Piatra Neamt a ajuns si o echipa de specialisti in incendii. Procurorul Marius Iacob (cel care a anchetat si cazul Colectiv) a declarat duminică faptul că cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile, iar la aceasta participă specialişti în incendii de la INSEMEX Petroşani, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Poliţia Română.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.