DGA Neamt (Serviciul Judetean Anticoruptie Neamt) instrumenteaza un mega dosar in care au fost audiati zeci de primari din judetul Neamt (aproape toti) indiferent de culoarea politica actuala sau trecuta.

Surse judiciare afirma ca in prima parte a lunii noiembrie, pana spre mijlocul ei, au dat cu subsemnatul in fata ofiterilor DGA toti primarii PSD din judetul Neamt (peste 50) dar si primari de la alte partide. Audierile au avut loc in cadrul unui dosar care ar putea fi denumit ”Bani publici pentru trompetele lui Arsene”, pentru ca in centrul anchetei se afla televiziunea locala TLM controlata prin interpusi de presedintele CJ Neamt. Pentru televiziunea amintita, s-ar fi intervenit in ultimii ani la mai multi primari sa se plateasca materiale publicitare la preturi mult supraevaluate. Exista informatii ca prin trafic de influenta, s-au facut plati catre TLM de 5.000 de lei doar pentru o zi de comuna, in timp ce pretul pietei era de 1.000 de lei, maximum 1.500.

Principala intrebare a anchetatorilor pentru primarii care au dat cu subsemnatul, a fost daca s-au facut ”interventii” sau presiuni pentru a trata preferential televiziunea trompeta, acum muribunda, controlata de Arsene. Se pare ca multi dintre primari au confirmat versiunea anchetatorilor, iar sursele TvmNeamt afirma ca s-a ajuns si la cel putin o publicatie online tot de tip trompeta, care a primit de la CJ Neamt, de la primării dar si de la alte institutii, contracte mult supraevaluate, doar pentru ca ridică osanale cui trebuie.

TLM este si in vizorul procurorilor DNA. In vara anului trecut (2017) la sediul televiziunii din Piatra- Neamt au fost efectuate perchezitii in urma carora s-au ridicat mai multe documente. Si DNA-ul a mers pe suspiciunea de trafic de influenta pentru obtinerea de contracte din bani publici, dar si pe presupuse fapte de spalare de bani. La vremea aceea, televiziunea abia intrase in administrarea lui Daniel Nita, unul dintre oamenii de casa ai lui Arsene si patronul firmei de constructii Trust CCDP, firma care de-a lungul timpului a prins sute de contracte pe bani din bugetul CJ Neamt (Vezi AICINiță de la Trust CCDP, stăpân absolut peste „televiziunea lui Arsene”)

Din informatiile noastre, ancheta DGA este la un nivel destul de avansat si probabil ca nu va dura prea mult pana ce rezultatele ei, deloc placute pentru cei implicati, vor fi anuntate oficial. Vom reveni si cu alte detalii.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.