A fost megashow luni, 3 iulie, în Piatra Neamț, în a doua zi a Festivalului Vacanțe Muzicale (ediția cu numărul 48), organizat de Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț- director Carmen Elena Nastasă.

Concertul susținut de frații basarabeni, Lupii lui Calancea, aflați pentru prima dată la Piatra Neamț, în tandem cu Surorile Osoianu, supranumite “comoara folclorului românesc”, au umplut cu spectatori platoul Curții Domnești. Deocamdată nu există o estimare a numărului de spectatori, însă este foarte posibil să se fi apropiat de 10.000 de oameni. Cert este că ar fi pentru prima dată când suprafața platoului Curții Domnești a fost ocupată de spectatori aproape în întregime. Doar în fața Muzeului de Științe Naturale (lângă Turnul lui Ștefan) se mai găseau câțiva zeci de metri pătrați liberi.

Pe langă prezența în număr deosebit de mare, publicul a gustat din plin (aspect care reiese în mod clar din grupajul foto de mai jos) muzica Lupilor lui Calancea, un etno cu influențe funk, folk, clasic și jazz, dar și inconfundabilele voci ale Surorilor Osoianu, un Ansamblu vocal deosebit de apreciat ca promotor al folclorului autentic românesc. Grupul Surorile Osoianu este laureat al mai multor Festivaluri Republicane și Internaționale.

Seara a doua a Vacanțelor Muzicale- 2023, în imagini (foto- Flavius CORFU):

Ca element de noutate față de edițiile precdente, ar mai fi de reținut că organizatorii au pus la dispoziția publicului un ministudio foto în aer liber, unde se pot face fotografii suvenir gratis, la minut (pe hârtie foto), cu logo-ul (burtieră) ”Vacanțe Muzicale”

Ionut CORFU (foto- Flavius CORFU)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.