Actualizare- ISU Neamt: Copaci căzuți pe carilosabil în localitatea Ghelăești, comuna Bârgăuani. Se deplaseaza la locul solicitării un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț intervine pentru îndepărtarea unor elemente provenite de la izolația de pe casa liftului a unui bloc cu opt etaje din municipiul PiatraNeamț (strada Mihai Eminescu)

Actualizare: A fost emis cod galben de inundatii, valabil pana in dimineata zilei de 12 iunie, ora 3. Avertizare Apele Romane: Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Siret – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Moldova – amonte confluență cu râul Bistrița, judeţele: Neamț, Bacău.

Actualizare: ISU Neamt anunta ca un stâlp de curent electric a căzut pe carosabil în localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Roșie. Urmeaza sa intervina E-ON și SVSU Dumbrava Rosie.

Actualizare: imagine de pe drumul judetean din comuna Stefan cel Mare (sursa: TLM)

Stirea initiala: Vijeliile au facut prapad in mai multe localitati din Neamt, judetul fiind sub avertizare cod portocaliu de ploi torentiale, vijelii si grindina de mai dimensiuni, cel putin pana la ora 21, cu posibilitate de prelungire.

In jurul orei 18 asupra orasului Piatra Neamt si a mai multor localitati din jur s-a abatut o furtuna cu grindina de mai dimensiuni, care a dura aproximativ 30 de minute, fiind emisa si o avertizare cod rosu.

Dupa cum a anuntat ISU Neamt, a fost emis mesaj prin RO ALERT cod roșu pentru localitățile Bicaz, Alexandru cel Bun, Bodești, Pângărați, Crăcăoani, Gârcina, Hangu, Ghindăoani, Negrești, Dobreni. Numai ca sistemul de avertizare prin sms si-a aratat inca o data ineficienta, pentru ca mesajul a ajuns la utilizatorii de telefonie mobila din  cateva localitati afectate, undeva in jurul orei 18:40, cand vijelia si grindina deja trecusera, de vreo 10-15 minute.

La aceasta ora, vremea rea continua sa-si faca de cap (20:00). Mai multe localitati din Neamt au ramas fara curent electric, dupa ce arborii doborati de vand au cazut peste firele de electricitate la Sagna, Balusesti, Bârgauani (stalp doborat de vant), Margineni di Dochia.

Pompierii intervin la Roman unde un copac a cazut peste doua masini, dar si Girov si Stefan cel Mare, unde mai multi copaci au cazut pe carosabil.

Ionut CORFU (sursa foto: cititor tvmneamt.ro)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.